Преглед на предстоящите тримесечни доклади (1 – 5 юли 2019 г.)

  • Micron успешно възстановява свои акции на обща стойност $2,66 млрд.  
  • Walgreen Boots се похвали с увеличение в обема на продажбите от 0,7%
  • FedEx очакват капиталови разходи от $5,9 млрд. за фискалната 2020 г. 
  • Предстоят доклади от Superdry Plc и BTG Plc

Тежкотоварен кораб, превозващ контейнери на фона на залез

Източник: Pexels.com

Micron Technology Inc. (трето тримесечие на 2019 г.)

Американският производител на устройства за съхраняване на дигитални данни посочи цифрата от $4,79 млрд. като приходи за периода. Сумата е с 3 млрд. по-ниска от приходите, постигнати за същия период през 2018 г.

Според базираната в Бойзи, щата Айдахо компания нетните приходи по Общоприети счетоводни принципи (ОСП) възлязоха на $840 млн., или $0,74 цента за акция. Оперативният паричен поток бе изчислен на $2,71 млрд. – отново почти двойно по-нисък от резултатите за третото тримесечие на изминалата година.

Въпреки това, през 9-те месеца Micron възстанови $2,66 млрд. от акциите си по официална програма за обратно закупуване на акции. По данни на компанията, инвестициите под формата на капиталови разходи възлязоха на $2,21 млрд. за периода, в резултат на което свободният паричен поток бе $504 млн.

 

“Повишената конкурентоспособност на Micron и силното ѝ представяне ни помогна да постигнем задоволителни резултати въпреки враждебната пазарна среда. И докато ние вече виждаме ранни признаци за повишен интерес към този род продукти, ние планираме да съкратим капиталните си разходи за фискалната 2020 г. с цел да подобрим баланса между търсене и предлагане на този пазар”.

            Сънджай Мейхаротра, главен изпълнителен директор

 

С DeltaStock можете да търгувате акции на Micron (MU) като CFD.

Walgreens Boots Alliance Inc. (трето тримесечие на 2019 г.)

Американската фармацевтична верига докладва продажби от $34,6 млрд., или увеличение от 0,7% спрямо същия период за 2018 г.. Като причина за по-доброто си представяне компанията посочи разрастването на подразделенията Retail Pharmacy USA (отговорно за 73,9% от продажбите) и Pharmaceutical Wholesale.

Ето и някои от другите ключови моменти от доклада:

– Спад в оперативните приходи от 24,7% ($1,2 млрд.)

– Спад в приходите от акции от 16,5% ($1,13)

– Спад в нетните приходи от 23,6% ($1 млрд.)

Дивидентите за тримесечието останаха непроменени на 0,44 цента и бяха получени от акционерите на 12 юни. Ето как изпълнителният президент на компанията Стефано Песина коментира последното представяне:

 

“На фона на трудното второ тримесечие считам, че отбелязахме прогрес и че сме крачка по-близо до достигането на стратегическите си цели. . . . Това ни дава увереността да оставим прогнозата си за фискалната 2019 г. недокосната”.

 

През 2019 г. компанията очаква да запази приходите си от акции на практика непроменени при условие, че валутните курсове се задържат на сегашните нива.

С DeltaStock можете да търгувате акции на Walgreens (WBA) като CFD.

FedEx Corp. (четвърто тримесечие за 2019 г.)

Във вторник FedEx официално обяви пред света постиженията си за периода, а именно:

– Общи приходи от $17,8 млрд. ($17,3 млрд. през 2018 г.)

– Оперативни приходи от $1,32 млрд.

– Нетни приходи от $1,97 млрд.

– Приходи за акция от $7,56

Според основаната в Мемфис компания по-ниските спрямо 2018 г. оперативни приходи се дължат на по-слабото представяне на подразделенията FedEx International Priority и FedEx Express, както и на по-високите разноски по поддръжката на ситуираната в щата Пенсилвания дъщерна компания FedEx Ground.

През фискалната 2020 г., компанията очаква да достигне по-високи оперативни доходи с помощта на FedEx Ground и FedEx Freight. За сметка на това от FedEx считат, че влошената макроикономическа ситуация и царящата несигурност на пазара, както и някои други фактори ще се отразят негативно на приходите на FedEx Express. 

Капиталовите разходи се предвижда да са на стойност $5,9 млрд., като $350 млн. от тях се очаква да бъдат инвестирани в проекта по интегрирането на TNT Express.

С DeltaStock можете да търгувате акции на FedЕx (FDX) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Пълният списък с отчети за периода 1-5 юли можете да разгледате в таблиците по-долу.

Понеделник, 1 юли 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияBTG PLC



Пълен годишен отчет за 2019 г.

Четвъртък, 4 юли 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияSuperdry PLC

Пълен годишен отчет за 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , .

Вашият коментар