Великолепните единадесет акции на Европа: кои са GRANOLAS

Европейският фондов пазар е оживен от възхода на избрана група от акции с голяма стойност, нежно наричана GRANOLAS. Създаден от Goldman Sachs, този псевдоним се отнася за единадесет европейски компании, които засенчиха по-широкото представяне на фондовия пазар през последните години. В тази публикация в блога ще се задълбочим в това кои са GRANOLAS и защо са се превърнали във великолепните акции на Европа.

Прочети още

Чанти Louis Vuitton и лъскави дрънкулки: Европейските луксозни марки през 2024 г.

Европейският луксозен сектор, известен със своята елегантност и вечна привлекателност, се намира в критичен момент през 2024 г. Докато световният пазар се бори с последиците от пандемията, луксозните марки са изправени пред редица предизвикателства и възможности. Тази статия изследва данни от различни източници, за да хвърли светлина върху перспективите, като се фокусира върху значението на поведението на китайските потребители, представянето на ключови играчи в луксозния бизнес и потенциала за растеж и трансформация.

Прочети още

Европейският фондов пазар през 2023 г.: кои са големите печеливши?

Въпреки съмненията в началото на годината, европейският фондов пазар надмина очакванията със забележително възстановяване през 2023 г. Euro Stoxx 50, ключов бенчмарк за европейските корпоративни гиганти, се повиши с впечатляващите 19%, възстановявайки се след спад от 12% през 2022 г.

Този ръст е предизвикан от комбинация от фактори, включително облекчаване на икономическите опасения, подобряване на корпоративните печалби и промяна в настроенията на инвеститорите.

И на фона на общото добро представяне има компании, които се откроиха с впечатляващ ръст.

Прочети още

Икономическа сила във възход

Индия, която наскоро стана страната с най-многобройно население след като взе челното място от Китай, е една от най-бързо развиващите се големи икономики. С младо и увеличаващо се население, бързо разрастваща се средна класа и квалифицирана работна ръка, Индия е готова за период на устойчив икономически растеж. В тази статия целим да предоставим общ преглед на индийската икономика, нейните силни страни, предимства и рискове, както и начин да придобиете експозиция в индийския пазар. Ще започнем със силните страни на Индия.

Прочети още

Четирите конника на рецесията

Анализатори от Deutsche Bank проучиха икономически данни от векове, разкривайки потенциални индикатори за предстоящи рецесии и модели, които обхващат 323 години глобални икономически тенденции. Това изследване на икономическите цикли включва рецесии, експанзии и пазарни спадове, датиращи от 1700 г., щателно анализирайки причините и предупредителните знаци зад историческите рецесии.

Прочети още

Предстои ли намеса от страна на BOJ?

Продължаващото обезценяване на йената се превърна във фокус на трейдъри и икономисти. Йената се търгува в най-тесния си месечен диапазон от повече от година и половина, като потенциалната интервенция на Японската централна банка (BOJ) надвисва над пазара, действайки като възпиращ фактор за спекулантите срещу йената.

Прочети още