GBP/USD – седмичен SWOT анализ

Тази седмица продължаваме с анализа на някои от най-популярните инструменти с валутната двойка GBP/USD, която беше една от най-добре представящите се валутни двойки миналата седмица. До голяма степен аргументите в анализа остават валидни и при търгуване на други кросове, поради взаимната зависимост на пазарите.

Прочети още

Седмичен анализ – SWOT EUR/USD

Източник: Dreamstime

В “Делтасток” смятаме, че един балансиран и структуриран анализ на някои от най-търгуваните инструменти би бил от полза за нашите клиенти. До голяма степен аргументите в анализа на даден валутен инструмент остават валидни и при търговията на други валутни двойки, поради взаимната обвързаност на пазарите.

Например, анализът на EUR/USD може директно да се приложи и при анализа на двойката USD/CHF, поради много високата отрицателна корелация. Тоест, ако евро-долар се покачва, то долар-франк най – вероятно се понижава, както и обратното. Но и при двете валутни двойки аргументите за USD биха били валидни.

Прочети още

Анализ на EUGERMANY40

Източник: Dreamstime

Възприемаме клиентите си като част от екипа ни.  Поради това ще ви представим различни методи и подходи за анализ, които се използват от професионалните трейдъри. Стремежът ни е да развием информационна платформа, своеобразна трейдърска екосистема, с различни инструменти и информация, които биха били полезни за трейдърите и биха повишили инвестиционната култура.

Прочети още

Всичко, което трябва да знаете за суинг търговията

Какво е суинг търговия?

Автор: Делтасток

Време за прочитане: 8 минути

Както може би знаете, онлайн търговията най-общо се дели на два лагера: на хората, които обичат мълниеносно да влизат и излизат на пазарите и на тези, които инвестират в по-дългосрочен план и предпочитат по-лежерния подход от това да държат позициите си отворени в продължение на седмици, месеци, а понякога дори години.

Суинг търговията попада някъде по средата между тези два лагера. Макар и не толкова скоростна както дневната или скалпинг търговията, тя все пак е достатъчно динамична, за да усетите прилив на адреналин, но и ви дава възможността да се отлепяте от екрана.

И така, какво е суинг търговията и има ли смисъл да я превърнете в част от ежедневието си?

Прочети още

Какво е скалпинг търговията? 4 стратегии за начинаещи

Какво е скалпинг търговия?

Автор: Делтасток

Време за прочитане: 8 минути

Независимо от това колко време търгувате на пазарите, вероятно сте чували за т. нар. “скалпери” – тип трейдъри, които вадят прехраната си като залагат на честата търговия на малки, но печеливши, сделки. В случай че искате да научите дали този популярен стил на търговия би ви подхождал, то следващите редове са за вас. 

Прочети още

Apple Inc. – още една компания с обещаваща годишна доходност? (анализ за Q3 2022 + ВИДЕО)

Финансов анализ на Apple за Q3 2022 | Делтасток

Източник: DeltaStock | Автор: DeltaStock

Време за прочитане: 1 минутa

Най-високо оценената компания на всички времена за пореден път се представи блестящо.

За третото фискално тримесечие на 2022 г., Apple обяви нетни продажби в размер на $83 млрд., от които $40.6 млрд. са генерирани от продажби на iPhone устройства.

Прочети още