Акциите на Twitter се сринаха, докато Илън Мъск търси фалшиви акаунти

Маска на Anonymous, поставена редом до лаптоп

Източник: Dreamstime | Автор: Neydtstock

Време за прочитане: 1 минута

Акциите на социалната мрежа Twitter спаднаха с 15% по време на търговията в петък, след като евентуалният бъдещ собственик Илън Мъск “временно замрази” закупуването на компанията.

Според публикация на Reuters причината за това е решението на Мъск да изчака данните за дела на фалшивите акаунти и ботовете в Twitter. 

“Сделката за Twitter се отлага временно, в изчакване на подробностите в подкрепа на изчисленията, че спам/фалшивите акаунти представляват под 5% от потребителите,” съобщи в петък Мъск на своите 92 милиона последователи в Twitter.

След обявяването на новината акциите на социалната мрежа се сринаха до $38.57 – една от най-ниските достигнати стойности през месец април, когато Мъск разкри намеренията си да я изкупи на цена от $54.20 за акция, или общо за $44 млрд.

Броят на фалшивите акаунти има значение за монетизацията и реалния брой активни дневни потребители, които виждат рекламите в социалната мрежа. Самият Мъск неотдавна обяви, че “прочистването” на Twitter от спам ботове ще бъде един от основните му приоритети, когато стане собственик. 

***

Възползвайте се от движенията на пазарите – търгувайте CFD върху Twitter и над 1000 други популярни акции при конкурентни условия и с тесни спредове.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , .

Вашият коментар