“Делтасток” АД е партньор на лятното издание на Национална финансиада за ученици „Капиталови пазари 2024“

“Делтасток” АД отново е партньор на състезанието за ученици Национална финансиада “Капиталови пазари 2024” (лятно издание). Това е третото издание на съревнованието за младежи и се провежда само няколко седмици след финала на предходната финансиада, приключила на 31 май, поради големия интерес към него и динамичната пазарна среда. 

Финансиадата е организирана от катедра “Финанси и кредит” на Стопанска академия “Д. А. Ценов” в гр. Свищов, а наградният фонд от 5000 лв. е осигурен от фондация “Проф. Д-р Минко Русенов”. Това издание на съревнованието е предназначено САМО ЗА УЧЕНИЦИ от българските средни училища.

Целта на състезанието е да се повиши финансовата грамотност и инвестиционната култура на младежите. В рамките на Финансиадата всички участници селектират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда в платформата за търговия на “Делтасток” АД Delta Trading®. Така, без да рискуват реални парични средства, състезателите могат да се доближат максимално до търговията с реални акции и финансови инструменти с действителни пазарни цени. 

Регистрацията за участие в състезанието отнема само една минута и вече е активна на интернет адрес: https://www.deltastock.com/bulgaria/uni-svishtov/DeltaTrading.asp. След регистрацията в платформата Delta Trading се открива демо сметка с начален виртуален капитал от 10 000 евро за търговия с договори за разлика (ДЗР), които могат да се инвестират в огромен брой акции на водещи световни компании. 

Състезанието започва на 12 юни (сряда) в 00:00 ч. EEST. Надпреварата приключва на 12 юли (петък) в 24:00 ч.EEST. Ежечасно в сайта на състезанието ще се обновява класацията на участниците по текуща стойност на техния инвестиционен портфейл. Състезателят, постигнал най-висока крайна стойност на портфейла в генералното класиране, ще получи приза „Top Trader 2024“. 

Победителят ще получи 1000 лв. парична награда. Всички участници-зрелостници ще си разпределят парични стипендии с общ награден фонд 5000 лв., които ще бъдат изплатени за първия им студентски празник 8 декември, при кандидатстване и записване в редовна форма, спец. Финанси в СА „Д. А. Ценов“. Всеки зрелостник, участвал в лятното издание на Финансиадата ще получи сертификат за участие, осигуряващ записване в първа желана специалност в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Наградният фонд на Финансиадата е осигурен от фондация „Проф. д-р Минко Русенов”. Повече информация за състезанието можете да намерите тук.

 Демо търговията се осъществява чрез утвърдената платформа Delta Trading®, в трите ѝ разновидности – уеб, десктоп и мобилна версия (Android и iOS). Навигацията е интуитивна  с  възможности за бързо сключване на сделки „с един клик“. Платформата предлага и богат набор от финансова информация за компаниите, актуални фундаментални новини от световните пазари, разнообразни индикатори и инструменти за технически анализ. В раздел “Обучение” на уебсайта на “Делтасток” АД участниците могат да намерят много полезна информация за основни понятия в трейдинга, различните видове инструменти, фундаментален и технически анализ и др. В YouTube канала на инвестиционния посредник те могат да разгледат обучителните видеа за работа с платформата Delta Trading®. Ето някои от тях:

Delta Trading: Прозорец с котировки

Delta Trading: Подаване на нареждане (поръчка)

Delta Trading: Позиции

Delta Trading: Стоп и лимит към позиция

 

“Делтасток” АД, Катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ и фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ пожелават успех на всички участници!

Posted in Фирмени новини and tagged , , .

Вашият коментар