И FedEx промени финансовата си прогноза заради коронавируса

Време за четене: 2 минути

Във вторник, компанията обсъди “значителното влияние” на COVID-19 и съобщи на инвеститорите, че ще съкрати разходите си като мерки за борба с несигурния пазар.

Като се имат предвид последните няколко турбулетни месеца, последното тримесечие за компанията все пак се увенча с успех. Добрите новини предизвикаха скок в цената за акция от 5% преди стойността да спадне с 0,5% до $94,50 в удължените часове за търговия.

 

“Реакцията на инвеститорите към последното представяне на компанията ми напомня за шофьор, управляващ автомобил само с спомощта на странично  огледало”, коментира управляващият партньор на Gullane Capital Partners, Трип Милър. “Нищо в доклада им не ми вдъхна доверие, че FedEx (или който и да било друг) ще се представи добре през следващите 60 дни”.

 

По думите на главния финансов директор Алан Граф, FedEx, която по-рано се възползва от данъчните облекчения, предложени от президента Доналд Тръмп, сега отправи и молба към американското правителство за “ликвидна подкрепа”.

Що се отнася до самото тримесечно представяне, нетните приходи на компанията са спаднали с 53,5% на годишна база – сума, равняваща се на $371 млн. или на $1,41 за акция. Общите приходи, от своя страна, са нараснали с близо 3% до $17,5 млрд.

Още преди коронавирусът да стане факт, FedEx, чиито основни конкуренти се явяват United Parcel Service и Amazon, вече изпитваше някои затруднения – като се започне от сложната интеграция на подразделението TNT Express и се приключи със загубата на Amazon.com като клиент и по-високите разходи свързани с новата услуга за неделни доставки по домовете.

Изпълнителният борд все пак вижда възможности за развитие в лицето на е-търговията, която набра значителна скорост след призивите на американските и европейските власти да си останем по домовете, за да ограничим разпространението на вируса. Отмяната на много международни полети също оказа благоприятен ефект върху приходите на FedEx.

 

Що се отнася до експресните поръчки, чувстваме се все едно Коледа отново е настъпила. В момента пренасяме най-разнообразни по вид провизии и оборудване”, коментира директорът на отдел Logistics Trends & Insights, Дийн Мачюба.

 

Резултатите задоволиха очакванията на Уолстрийт от $1,41 за акция и надскочиха прогнозата за общи приходи от $16,89 млрд.

Предстоящи доклади през идната седмица

Пълния списък с отчети за периода 24 – 27 март можете да разгледате в таблиците по-долу.

Вторник, 24 март 2020 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияCarnival Plc
Първо тримесечие на 2020 г.
САЩCarnival Corp
Първо тримесечие на 2020 г.
ГерманияPorsche Automobil Holding SEЧетвърто тримесечие на 2019 г.
ГерманияMAN SEПълен годишен отчет за 2019 г.
ВеликобританияKingfisher PlcПълен годишен отчет за 2019 г.

Сряда, 25 март 2020 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩMicron Technology IncВторо тримесечие на 2020 г.
ФранцияWFD Unibail Rodamco NVПълен годишен отчет за 2019 г.
САЩPaychex IncТрето тримесечие на 2020 г.
ГерманияJenoptik AGЧетвърто тримесечие на 2019 г.
ГерманияE.ON SEЧетвърто тримесечие на 2019 г.
САЩNike IncТрето тримесечие на 2020 г.

Четвъртък, 26 март 2020 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩGameStop CorpЧетвърто тримесечие на 2019 г.
КанадаLululemon Athletica IncЧетвърто тримесечие на 2019 г.
Обединени арабски емирстваLamprell PlcПълен годишен отчет за 2019 г.
ФранцияCasino Guichard Perrachon SAПълен годишен отчет за 2019 г.
ГерманияEvotec SEЧетвърто тримесечие на 2019 г.
ГерманияKuka AGЧетвърто тримесечие на 2019 г.
Германия1&1 Drillisch AGЧетвърто тримесечие на 2019 г.

Петък, 27 март 2020 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
КанадаBlackBerry Ltd
Четвърто тримесечие на 2020 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading и изпробвайте най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда, без риск от загуба на вашите средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , .

Вашият коментар