Преглед на предстоящите тримесечни доклади (1 – 5 април 2019 г.)

  • Carnival Corp превози 2,84 млн. пътници в рамките на първото си тримесечие
  • Kuka AG бе наградена от Интернационалната федерация по роботика
  • Предстоят доклади от Wirecard AG, GameStop Corp и Walgreens Boots Alliance Inc

Снимка на роботизирана поточна линия

Източник: Pexels.com | Фотограф: Skitterphoto

Carnival Corp (първо тримесечие на 2019 г.)

Акциите на британо-американската корпорация с флотилия от над 100 круизни кораба се сринаха в ранните часове на търговия във вторник. Въпреки това, резултатите от първото тримесечие значително надскочиха очакванията на Уол Стрийт.

За периода, компанията отчете:

$4,67 млрд. в общи печалби и $336 млн. в нетни печалби

Приходи за акция от $0,48 и $386 млн. в оперативни приходи

2,84 млн. превозени пътници, или ръст от 3%

Като основни спънки, довели до по-ниските приходи на годишна база, компанията цитира неблагоприятните обменни курсове, както и чувствително завишените цени на горивата. Това бе и причината Carnival Corp да преразгледа своите очаквания за фискалната 2019 г.

Не всичко в доклада, обаче, е обагрено в негативни окраски. Според главния изпълнителен директор Арнолд Доналд, за периода компанията успешно увеличи корабния си капацитет, което пък доведе и до повече продажби на борда на всеки от пътническите кораби.

За 2019 г. компанията очаква да постигне приходи за акция между $4,35 и $4,55 след корекция за неповтарящи се разходи, както и ръст в нетните приходи и пътническия капацитет от респективно 5.5% и 4.6%.

С Deltastock можете да търгувате акции на Carnival Corp (CCL) като CFD.

Kuka AG (четвърто тримесечие и пълен годишен отчет за 2018 г.)

Германският производител на индустриални роботи за производствена автоматизация докладва общи приходи от €3,2 млрд., както и получени частни поръчки на стойност €3,3 млрд. и приходи за акция от €2,22. Други ключови статистики от доклада са:

– Персонал, вече наброяващ 14,235 специалисти

– Дивиденти за акция от €0,50

– Свободен паричен поток  от -213.7 млн. евро

През 2018 г. акциите на компанията се намираха под постоянен обстрел. Стартирали на цена от €121,15 в началото на годината, KU2/g се сринаха с повече от 58%, като към края на годината тяхната стойност бе оценена на едва €50,80. Според Kuka AG, средният дневен обем на търгувани акции за 2018 г. не е превишавал 6 000 бройки.

Компанията се позова на търговския конфликт между САЩ и Китай, както и на несигурните политически и икономически условия, породени от Брекзит, като основни причини за занижения интерес към финансирането на германския производител.

При все това, по думите на главния изпълнител на компанията Питър Монен, бъдещето за компанията е светло:

Последната година бе постлана с много изпитания и в много отношения ни докара на предела на възможностите. Въпреки това успяхме да изпълним коригираните си финансови очаквания за 2018 г. от €3,242 млрд. в приходи от продажби . . . В момента работим над нови бизнес и продуктови решения, като успяхме да привлечем вниманието и на партньори като Munich Re и MHP. . . . Независимо от все по-предизвикателната пазарна среда занапред ще се стремим да запазим фокуса си все така върху технологичния прогрес и нашите клиенти.”

През 2018 г. компанията спечели наградата “Иновации и предприемачество в роботиката и автоматизацията” за своят LBR Med робот, който е първият в света робот интегриран в медицински продукт. Инициативата бе проведена от Интернационалната федерация по роботика.

С Deltastock можете да търгувате акции на Kuka AG (KU2/g) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

През следващата седмица тримесечните си доклади ще публикуват едва три компании, сред които е и световноизвестната верига за компютърни и конзолни игри. Открийте кои са те в таблиците по-долу.

Вторник, 2 април 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩWalgreens Boots Alliance Inc


Второ тримесечие на 2019 г.
САЩGameStop Corp



Четвърто тримесечие на 2018 г.

Четвъртък, 4 април 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияWirecard AG


Четвърто тримесечие на 2018 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , , .

Вашият коментар