Преглед на предстоящите тримесечни доклади (25-29 март 2019 г.)

  • Micron Technology възстанови 21 млн. акции по програма на стойност $10 млрд.
  • FedEx отчита нетни приходи от едва $739 млн. за третото си тримесечие
  • Предстоят доклади от BlackBerry Ltd, Carnival PLC, Red Hat Inc и други

Близък кадър на компютърен чип

Източник: Pexels.com | Фотограф: Skitterphoto

Micron Technology Inc (второ тримесечие на 2019 г.)

Лидерът в технологиите за съхранение на данни докладва общи приходи от $5,84 млрд. Уви, сумата не бе достатъчна, за да помогне на компанията да прескочи летвата от $7,35 млрд., която тя достигна за същия период през 2017 г. Въпреки това главният изпълнителен директор Санджей Мейхаротра счита, че всичко се движи по план:

 

“Въпреки предизвикателните пазарни условия Micron продължава да се представя добре както на ниво продукт, така и на чисто структурно и финансово равнище. Фокусът ни върху качествени продуктови решения, конкурентните цени и иновативният подход ще ни помогнат да заемем още по-фронтова позиция на фона на възстановяващата се икономика”.

 

Ето и малко повече технически подробности за представянето на Micron за периода:

– Нетни приходи по Общоприети счетоводни принципи от $1,62 млрд.

– Приходи за акция (след корекция за неповтарящи се разходи) от $1,42

– Оперативен паричен поток от $3,44 млрд., или с почти $1 млрд. по малко за същия период за 2017 г., както и свободен паричен поток от $2.45 млрд.

– Закупени 21 млн. акции на стойност $702 млн. по мащабна оперативна програма с общ бюджет от $10 млрд.

С Deltastock можете да търгувате акции на Micron Technology (MU) като CFD.

FedEx Corp (трето тримесечие на 2019 г.)

Куриерската служба разполага с над 450,000 служители, пръснати из повече от 220 страни и територии. Въпреки този внушителен мащаб на 19 март компанията докладва по-слаби от обичайното тримесечни резултати, позовавайки се на “макроикономически забавяния” в глобалната икономика.

Базираната в Мемфис компания изчисли общите си приходи на $17 млрд., или с половин млрд. повече от сумата за еквивалентния период през 2018 г. Не същото може да се каже и за нетните приходи – едва $739 млн. на фона на $2,07-те млрд. отчетени за третото тримесечие на изминалата година.

Въпреки драстичните разлики в приходите главният изпълнителен директор Алан Граф е на твърдо мнение, че компанията е предприела всички необходими мерки, за да смекчи негативните последствия от слабата чуждестранна търговия.

 

“Това, че имахме слабо тримесечие не подлежи на обсъждане. Няма да позволя, обаче, на едно лошо представяне да повлияе на бизнес политиката ни през следващите пет години”.

 

През месец април FedEx ще установи колко от служителите им на територията на Щатите ще се възползват от предложението им доброволно да напуснат компанията срещу адекватно парично обезщетение, като занапред компанията има намерение да проведе такива програми и в интернационален мащаб.

С тази инициатива компанията разчита да съкрати оперативните си разходи с около $225 млн. до 275 млн. през фискалната 2020 г.

Разходите по предстоящото придобиване на конкурента TNT Express са оценени на повече от $1,5 млрд. в рамките на фискалната 2021 г., като по-голямата част от интеграционния процес се очаква да приключи още до 2020 г. Компанията вярва, че в дългосрочен план сливането ще ѝ даде важно стратегическо преимущество на пазарите.

С Deltastock можете да търгувате акции на FedEx Corp (FDX) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Бройката отчети за идната седмица е доста оскъдна. Все пак, онези от вас които следят софтуерния пазар отблизо ще се радват да открият имена като BlackBerry Ltd и Red Hat Inc в списъка, докато заинтересованите от сферата на финансите и транспорта ще се натъкнат респективно на Paychex Inc и Carnival Corp. Открийте кои са останалите компании за периода 25 – 29 март 2019 в таблиците по-долу.

Понеделник, 25 март 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩRed Hat Inc

Четвърто тримесечие на 2019 г.

Вторник, 26 март 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ШвейцарияFerguson PLC


Шестмесечен отчет за 2019 г.
ВеликобританияCarnival Corp


Първо тримесечие на 2019 г.

Сряда, 27 март 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияSGL Carbon SE
Четвърто тримесечие на 2018 г.
САЩPaychex Inc

Трето тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 28 март 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияEvotec AG

Четвърто тримесечие на 2018 г.
ГерманияKuka AG

Четвърто тримесечие на 2018 г.
Германия1&1 Drillisch AG

Четвърто тримесечие на 2018 г.

Петък, 29 март 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияNemetschek SE




Четвърто тримесечие на 2018 г.
КанадаBlackBerry Ltd


Четвърто тримесечие на 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , , , .

Вашият коментар