Интервю с трейдър: Никола Михов

Представете ни се.

Казвам се Никола Михов. Занимавам се търговия на финансовите пазари от 12 години. Изучавал съм икономика и търговията беше първото нещо, което започнах да правя професионално.

Как протича един ваш ден?

Първото нещо, което правя, е да прегледам новините за деня-главно финансовите, следвани от политическите. След това преглеждам икономическия календар за деня (и за няколко дни напред) от различни сайтове. Продължавам с технически анализ на инструментите, с които търгувам, и при наличие на сигнал отварям позиция. После преминавам към следене на пазара и пак, при наличие на сигнал,влизам/излизам от позиция.

Защо избрахте да се занимавате с търговия на финансовите пазари?

Интересът ми към финансовите пазари е продиктуван и от връзката между финансовите пазари и масовата психология – страхът и алчността са два от крайъгълните камъни при взимане на решения при търговия на финансовите пазари.

Какво търгувате най-често?

Най-често търгувам основните валутни двойки, американски и европейски индекси.

Колко време е необходимо на един трейдър да се научи да търгува?

Има едно неписано правило за търговия на финансовите пазари, което гласи, че ако един трейдър не е тотално фалирал или се е отказал десет години след като е започнал да търгува, тогава има вероятност някой ден да стане добър трейдър.

Споделете трик, който използвате всеки ден във вашата търговия.

След получаване на сигнал например от доджи, комбинирано с ниво на подкрепа или съпротива, изчаквам пазарът да коригира и чак след това влизам в посока на сигнала.

Posted in Инвестиции and tagged , , , .

Вашият коментар