Нови CFD за търговия (Just Eat Takeaway, Avast и други)

Нови финансови инструменти (Делтасток; 08.04.2021)

Източник: DeltaStock

Информираме всички свои клиенти, че разширяваме списъка с инструменти за търговия в платформата Delta Trading с 14 нови CFD върху акции.

Повече за всяка от компаниите можете да научите в по-долните редове.

Evraz PLC (EVRE/u)  

Британска компания за добив на метални руди и въглища и производство на стомана, базирана в Лондон. Развива дейността си главно в Русия, но е активна и в Украйна, Казахстан, Италия, Канада, САЩ, Чехия и Южна Африка. Компанията почти напълно покрива собствените си нужди от суровини и това я прави един от най-големите играчи на британския пазар за коксови въглища и стомана. Основана е през 1992 г. в Москва и е с мажоритарен собственик Роман Абрамович.

Polymetal International PLC (POLY/u) 

Англо-руска компания за добив на ценни метали, регистрирана на остров Джърси. Компанията е основана през 1998 г. в Санкт Петербург и притежава портфолио от мини за злато и сребро в Русия, Казахстан и Армения. Polymetal е третият най-голям производител на сребро в света, както и водещ производител на сребро и четвъртият по големина производител на злато в Русия. 

Entain PLC (ENT/u) 

Британска компания за спортни залози и онлайн казино, залози, покер, бинго и др. хазартни игри. Основана е през 2004 г. в Люксембург под името Gaming VC Holdings. Сред марките на Entain са: Bwin, Ladbrokes Coral, Party Poker и Sportingbet. Компанията развива дейността си основно във Великобритания и Европа.

B&M European Value Retail S.A. (BME/u) 

Британска верига магазини от типа “всичко за един лев”, основана през 1978 г. Компанията има над 600 обекта във Великобритания и над 90 във Франция, а подразделението ѝ Heron Foods предлага предимно хранителни стоки в Северна Англия. В магазините се продава ограничен асортимент от популярни продукти, електроника и храни, както и сезонни стоки. Около 30% от стоките се поръчват директно от производители в Китай.

St. James’s Place PLC (STJ/u) 

Британски консултант по управление на активи, основан през 1991 г. под името J Rothschild Assurance Group. Компанията управлява над 129 млрд. паунда и предлага инвестиционни и данъчни консултации, финансово планиране и управление на богатството, както на индивидуални, така и на корпоративни клиенти. 

Just Eat Takeaway.com (TKWY/h) 

Международна компания за доставка на храна по домовете, създадена в Амстердам през 2020 г. със сливането на нидерландската Takeaway.com и датската Just Eat. Платформата обслужва над 250 000 заведения за хранене в 23 държави. Освен обичайните поръчки и доставки на храна срещу комисиона, компанията предлага разплащателни услуги, опаковки и реклама на продукти. 

Mondi PLC (MNDI/u)

Британска мултинационална компания за производство на хартия, картон, велпапе и опаковки. Основана през 1967 г. в Южна Африка и в момента базирана във Великобритания и Австрия, компанията има над 100 производствени мощности в 30 държави. Mondi е със затворен производствен цикъл и се занимава с всичко – от лесовъдство и дърводобив, през производството на хартия и картон, до превръщането им в различни видове опаковки и торби. 

Smurfit Kappa Group PLC (SKG/u)

Европейска компания за производство на опаковки от картон и велпапе. Основана е през 1934 г. и е базирана в Дъблин. Smurfit Kappa се занимава с цялостния производствен процес – от лесовъдство и дърводобив, до производство и рециклиране на хартия и картон и производство на опаковки. Компанията развива дейността си в 23 държави в Европа и 12 страни в Северна и Южна Америка. 

Taylor Wimpey PLC (TW/u)

Британска компания, специализирана в строителството на жилища. Създадена е през 2007 г. от сливането на фирмите Taylor Woodrow и George Wimpey. Компанията строи и продава къщи и сгради с апартаменти във Великобритания, но има подразделение и в Испания.

JD Sports Fashion PLC (JD/u)

Британска компания, притежаваща няколко вериги магазини за спортни стоки и такива за туризъм и свободното време. Създадена е през 1981 г. и отваря първия си магазин JD Sports в Манчестър. Към 2021 г. компанията има над 2600 магазина в 20 държави, сред които САЩ, Франция, Испания, Азия и Австралия. От тях 860 са JD Sports, а останалите са предимно на местните вериги, които компанията е изкупила през годините. 

M&G PLC (MNG/u)

Британска компания за финансови услуги в сферата на инвестициите и спестяванията. Предлага услугите си както на частни лица, така и на големи инвестиционни посредници като пенсионни фондове. Основана е в Лондон през 1931 г. и има два бранда. Единият е Prudential, който обслужва клиенти в сферата на спестяванията и застраховките във Великобритания и Европа и предлага управление на активи в Южна Африка. Другият бранд е M&G Investments, който предлага управление на активи на клиенти от цял свят.

Rightmove PLC (RMV/u)

Британска компания, управляваща сайта за покупко-продажба и отдаване под наем на имоти rightmove.co.uk. Създадена е през 2000 г. от водещите британски брокери на недвижими имоти. Според бизнес модела на компанията брокерите на имоти публикуват обявите си на сайта срещу такса, а срещу допълнително заплащане могат и да ги промотират. Частни лица, които продават имота си без брокер, обаче, не могат да рекламират обявите си. В допълнение, Rightmove публикува ежемесечен индекс House Price Index, който отразява промените в цените на имотите в страната. 

Avast PLC (AVST/u)

Чешка мултинационална софтуерна компания за киберсигурност, която предлага предимно антивирусни програми за персонални компютри и мобилни устройства за индивидуални потребители и малкия и средния бизнес. Освен антивирусни програми, като Avast и AVG, компанията предлага и инструменти за подобряване на сигурността на данните и подобряване на производителността, анализ на големи бази данни, безопасно търсене в интернет и др. Основана е през 1988 г. и е базирана в Прага.

Plug Power Inc. (PLUG) 

Американска компания, която разработва водородни системи, които да заместят конвенционалните батерии и акумулатори, захранващи електрически превозни средства и уреди. Системата GenDrive вече се използва в електрокари, като компанията има и договор за сътрудничество с френския производител на автомобили Renault. Plug Power е основана през 1997 г. и е базирана в щата Ню Йорк.

На нашия уебсайт ще откриете пълен списък и подробни условия за търговия на всички CFD инструменти, предлагани от „Делтасток“.

Posted in Фирмени новини and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Вашият коментар