Преглед на предстоящите тримесечни доклади (02 – 06 юли 2018)

  • Paychex е в своя възход с тримесечни нетни приходи от $228,5 млн.
  • Walgreens Boots Alliance покачва тримесечните дивиденти на 44 цента на акция.
  • Акциите на Bed Bath & Beyond Inc бележат спад от 8% от началото на годината.
  • Идната седмица предстои доклад от Superdry PLC Earnings за 2018 г.

Paychex Inc (фискално четвърто тримесечие)

Базираната в Ню Йорк компания се справя повече от добре с отчетени нетни приходи от $228.5 млн. за четвъртото тримесечие.

Приходите на акция след нанесена корекция за неповтарящи се разходи възлизат на 61 цента, което потвърди предварителната прогноза на Wall Street.

Това, което обаче опитните анализатори не успяха да предвидят напълно, бе размерът на общите приходи на компанията, предлагащата ведомство, HR и други услуги: $871,1 млн., или много над очакваните от Wall Street $867,6 млн.

Цената на акциите на PAYX се е покачила с малко повече от 1% от началото на 2018 г.

Walgreens Boots Alliance Inc (трето тримесечие)

Най-голямата аптекарска верига в Щатите безмилостно продължава да се разраства с изкупуването на почти 2 000 магазина от техният конкурент Rite Aid, които компанията добави към и без това впечатляващата бройка от 13 200 магазина в световен мащаб.

Резултатите от този ход не закъсняха. Walgreens отчете приходи за третото тримесечие от $1,34 млрд., които обориха очакванията на Wall Street с около 15%, въпреки видимо отсъстващ ръст в продажбите. Това е съществена разлика спрямо отчетените от компанията $1,16 млрд. през изминалата година.

Приходите на акция възлизат на $1,53, като от Walgreens предвиждат да достигнат приходи (с корекция за неповтарящи се разходи) между $5,90 и $6,05 на акция за фискалната 2018 година.

В четвъртък компанията уведоми инвеститорите си че считано от 12 септември ще им бъдат изплащани 4 цента повече в дивиденти, или 44 цента на акция. Тези дивиденти ще бъдат изплатени обаче само на инвеститори, чиито имена са били вписани във книгата на компанията на 20 август или по-късно.

Bed Bath & Beyond Inc (фискално първо тримесечие)

Веригата магазини за домашни потреби отчете $43,6 млн. в приходи за първото тримесечие и приходи от 32 цента на акция, което леко надвиши очакванията на Wall Street за приходи от 31 цента на акция. От друга страна, общите приходи на компанията напълно съвпаднаха с прогнозата на анализаторите от $2,75 млрд. за периода.

Въпреки добрите резултати, акциите на компанията (BBBY) белязаха спад от 8% от началото на годината. В сряда цената достигна $20,18 на акция – най-ниската от 12 месеца насам.

Delta Trading позволява търговия на акции на Paychex Inc (PAYX), Walgreens Boots Alliance Inc (WBA) и Bed Bath & Beyond Inc (BBBY) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Следващата седмица се очертава да бъде сравнително бедна откъм събития. Единственият очакван доклад е от Superdry PLC, насрочен за четвъртък.

Четвъртък, 5 Юли 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияSuperdry PLC


Пълен годишен отчет за 2018
Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , .

Вашият коментар