Преглед на предстоящите тримесечни доклади (03 – 07 Септември 2018)

  • Best Buy докладва по-голям от очаквания ръст в сравнимите продажби
  • Salesforce.com повиши очакваните общи приходи за 2019 г. на $13,175 млрд.
  • Нетните приходи на Hewlett Packard Enterprise белязаха 4% ръст на годишна база
  • Предстоят доклади от Manchester United PLC, Marvell Technology Group Ltd и други 

Магазин за техника

Източник: Pexels.com | Фотограф: Nicolas Postiglioni

Best Buy Co. Inc. (второ тримесечие на 2019 г.)

Базираната в Минесота верига магазини за електроника докладва увеличение в сравнимите си продажби от 6,2%. Голяма част от този ръст се базира на добри продажби в сферите на домашното кино, компютърните изчисления, гейминга, мобилните телефони, електроуредите, и умните (smart) системи за дома.

Този растеж обаче донякъде бе негативно повлиян от понижения интерес към закупуването на техника за дигитална обработка на изображенията и на таблети. Приходите на акция на база ОСП (общоприети счетоводни принципи) възлязоха на $0,86 цента, или увеличение от 28% в сравнение с предходното тримесечие.

Best Buy коригираха своята първоначална прогноза за цялата 2019 г. като повишиха очаквания ръст в сравнимите продажби от 2,0% на между 3,5% и 4,5%, докато приходите на акция на база ОСП се очаква да достигнат между $4,95 и $5,10.

 

“Щастливи сме да отбележим, че резултатите на компанията за второто тримесечие надминаха нашите очаквания,” каза Хюбърт Джоли, председател и главен изпълнителен директор на Best Buy. “Особено сме окуражени от високата оценка, която нашите потребители дадоха за нас, както и от все по-разрастващия се пазарен дял на компанията. Гледаме на бъдещите възможности и имплементацията на нашата Best Buy 2020 стратегия с огромен ентусиазъм.”

 

Delta Trading позволява търговия на акции на Best Buy (BBY) като CFD.

Salesforce.com Inc. (второ тримесечие на 2019 г.)

Популярната компания за облачни (cloud) услуги обяви общи приходи от $3,28 млрд. за периода, или ръст от 27% на годишна база. От това число, $3,06 млрд. се дължат на абонаменти и техническа поддръжка, докато $221 млн. – на професионални услуги и други източници на приходи.

Приходите на акция на база ОСП пък възлязоха на $0,39 цента, а паричните потоци от оперативна дейност – на $458 млн. (ръст от 38% на годишна база). Поради силното си представяне за периода Salesforce.com повиши очакванията си за годишните си общи приходи от първоначалната сума от $13,125 млрд. на $13,175 млрд. и предвижда приходите на акция на база ОСП да достигнат между $0,97 и $0,99.

Delta Trading позволява търговия на акции на Salesforce.com Inc (CRM) като CFD.

Hewlett Packard Enterprise Co. (трето тримесечие на 2018 г.)

$7,8 млрд. нетни приходи – толкова отчете предлагащата информационни технологии компания в тримесечния си отчет към дата 28 август. По данни на HP Enterprise, това число надскочи нетните приходи от същия период за изминалата година с 4%.

Приходите на акция на база ОСП възлязоха на $0,29 цента, или с $0,10 цента повече от първоначалните предвиждания на компанията. За периода, Hewlett Packard също повиши тримесечните парични дивиденти на акция с 50% и възстанови $1,1 млрд. на акционерите под формата на дивиденти и повторно закупуване на собствени акции.

 

“Силното представяне на HPE през третото тримесечие доказа, че ние сме подбрали правилната стратегия спрямо нашите клиенти и техните нужди,” коментира президентът и главен изпълнителен директор на компанията. “Считаме, че чудесното представяне във всеки един от нашите бизнес сегменти, в комбинация с набраната от нас пазарна инерция, ще ни позволи да отчетем много над първоначално очакваните от нас приходи за 2018 г.

 

Delta Trading позволява търговия на акции на HP Enterprise Co. (HPE) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

В сравнение с предходния месец предстоящата седмица бледнее откъм събития. Измежду шепата компании със сигурност ще забележите GameSpot, които отново отложиха тримесечния си доклад от този петък за следващия четвъртък.

Понеделник, 03 Септември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияManchester United PLCЧетвърто тримесечие на 2018 г.

Вторник, 04 Септември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияWPP PLCШестмесечен отчет за 2018 г.
ХоландияOCI NVШестмесечен отчет за 2018 г.

Сряда, 05 Септември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияBayer AG
Второ тримесечие на 2018 г.
ВеликобританияBarratt Developments PLCПълен годишен отчет за 2018 г.

Четвъртък, 06 Септември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ФранцияSafran SAШестмесечен отчет за 2018 г.
ВеликобританияGo-Ahead Group PLCПълен годишен отчет за 2017 г.
САЩBroadcom IncТрето тримесечие на 2018 г.
САЩPalo Alto Networks IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.
САЩABM Industries IncТрето тримесечие на 2018 г.
САЩGameStop CorpВторо тримесечие на 2018 г.
БермудаMarvell Technology Group LtdВторо тримесечие на 2019 г.

Петък, 07 Септември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияAshmore Group PLCПълен годишен отчет за 2018 г.

В случай, че сте пропуснали предишния ни анализ, можете да го разгледате тук.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? С демо сметка в Delta Trading ще имате възможността да натрупате солиден опит и да изпробвате и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без да рискувате и стотинка от вашите средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , .

Вашият коментар