Преглед на предстоящите тримесечни доклади (10-14 декември 2018)

  • Stagecoach Group с общи приходи от £1,23 млрд. за първата половина на 2019 г.
  • HPE възстанови $4,1 млрд. на акционерите в рамките на фискалната си 2018 г.
  • Представянето на Marvell Technology за Q3 2019 г. надхвърли всички очаквания
  • Предстоят доклади от Adobe Inc, Oracle Corp, Progressive Corp и други

Автобус по заснежен път

Източник: Unsplash.com | Фотограф: Вал Веса

Hewlett Packard Enterprise Co (четвърто тримесечие на 2018 г.)

Технологичният гигант докладва нетни приходи на акция по общоприетите счетоводни принципи (ОСП) на стойност $0.52 цента. Резултатът се оказа в пъти по-висок от предвижданията на някои анализатори за приходи между $0.16 и $0.21 цента на акция – скок, който по всяка вероятност се дължи на новоприетата данъчна реформа в САЩ.

Нетните приходи за периода възлязоха на $7,9 млрд., или с 3% повече (след валутна корекция) спрямо същия период за предходната година. За фискалната 2018 г. същите приходи са в размер на $30,9 млрд., или увеличение от цели 7% спрямо 2017 г.

Доброто представяне на HWE за цялата година позволи на компанията да изплати $4,1 млрд. на акционерите под формата на презакупени дялове и дивиденти. Разликата спрямо междинните дивиденти от предходната година? Цели 39%!

С Deltastock можете да търгувате акции на Hewlett Packard Enterprise (HPE) като CFD.

Stagecoach Group PLC (шестмесечен отчет за 2019 г.)

Предлагащата транспортни услуги фирма с филиали в САЩ, Канада и Великобритания компания докладва коригирани приходи за акция от £12.9, което обаче е с 70 пенса по-малко спрямо същия период за 2018 г. Общите приходи възлязоха на £1,23 млрд. – осезаемо по-малко от достигнатите £1,79 млрд. за първите 6 месеца от изминалата година.

Но не всички новини са лоши. Карето с общите оперативни разходи за компанията разкри, че за периода те са били на стойност £103,4 млн. За сравнение, разходите през първата половина на 2018 г. са възлизали на £114,8 млн. Разполагащата с над 8,000 автобуса компания също разкри, че междинните дивиденти за периода останаха непроменени спрямо изминалата година, или £3,8 на акция.

Главният изпълнителен директор на компанията Мартин Грифитс е с позитивна нагласа за бъдещето. Ето какво коментира той по повод представянето на Stagecoach Group за последното шестмесечие:

 

“Нашата стратегия бе да наблегнем на основните услуги на компанията и иновацията и с това да поставим Stagecoach в по-благоприятна позиция на пазара. . . . Вече видяхме положителните отзиви от нашите усилия във Великобритания и ще продължаваме да се стремим да усъвършенстваме нашите услуги и занапред. . . . Ще продължаваме да внасяме иновации в най-различни области, включително в самоуправляващи се автобуси, безконтактни методи за плащане и други”.

 

С Deltastock можете да търгувате акции на Stagecoach Group (SGC/u) като CFD.

Marvell Technology Group Ltd (трето тримесечие на 2019 г.)

Лидерът в съвременните семикондукторни инфраструктури отчете $851 млн. като общи приходи, с което надхвърли собствените си предвиждания за периода. Приходите за акция (след корекция за неповтарящи се разходи) на Marvell Technology Group възлязоха на $0,08 цента, докато кешовите и краткосрочни инвестиции – на $610 млн.

Нетните разходи по ОСП са на стойност $54 млн. С оглед на неочаквано доброто си представяне компанията е с нагласа четвъртото тримесечие на фискалната 2019 г. да й донесе общи приходи между $790 млн. и $830 млн., като оперативните разходи по ОСП се очаква да бъдат между $375 млн. и $385 млн.

С Deltastock можете да търгувате акции на Marvell Technology Group (MRVL) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

В списъкa за следващата седмица ще открием силни попълнения като Adobe Inc (САЩ), Superdry PLC (Великобритания) и Progressive Corp (САЩ). Но това далеч не са всички компании, заслужаващи вашето внимание. Можете да видите предстоящите отчети за периода 10-14 декември в таблиците по-долу.

Вторник, 11 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияAurubis AG
Четвърто тримесечие на 2018 г.
ВеликобританияAshtead Group PLC
Второ тримесечие на 2019 г.
БелгияEtablissementen Franz Colruyt NV
Шестмесечен отчет за 2019 г.
САЩABM Industries Inc
Четвърто тримесечие на 2018 г.

Сряда, 12 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ИспанияIndustria de Diseno Textil SAТрето тримесечие на 2018 г.
ВеликобританияSuperdry PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
САЩProgressive Corp
Отчет за ноември 2018 г.
САЩOracle Corp
Второ тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 13 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
АвстрияEVN AG

Пълен годишен отчет за 2018 г.
ГерманияTui AG

Пълен годишен отчет за 2018 г.
ВеликобританияSports Direct International PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
САЩAdobe Inc
Четвърто тримесечие на 2018 г.
САЩCostco Wholesale Corp
Първо тримесечие на 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , , , .

Вашият коментар