Преглед на предстоящите тримесечни доклади (17-21 декември 2018)

  • Нетните приходи на Superdry са почти наполовина по-малко от очакваното
  • Tui AG успя да възвърне ⅕ от своите инвестиции за цялата 2018 г.
  • За месец ноември Progressive Corp отчете $242,4 млн. в нетни доходи
  • Предстоят доклади от FedEx Corp, BlackBerry Ltd, Nike Inc и други

Круизен кораб минаващ покрай град

Източник: Pexels.com | Фотограф: Мохамед Хасан

Superdry PLC (шестмесечен отчет за 2019 г.)

Водещата британска верига за модно облекло отчете общи приходи на стойност £831,8 млн., или ръст от 6,4% спрямо същия период за 2018 г. Приходите за акция възлязоха на £24,7, докато междинните дивиденти са изчислени на £9,3.

Въпреки обещаващия ръст, нетните приходи на компанията (без начислен данък върху дохода) са на стойност £12,9 млн. – сума, с 49% по-ниска от заработената през първата половина на 2018 г. Причината за това, посочват от Superdry е, че неочаквано топлото време през ноември е довело до пропуснати ползи на стойност £11 млн., тъй като предлаганите от дистрибутора зимни дрехи са все още основен източник на приходи.

За да се справи с все по-нарастващите разходи и с това, че в сряда акциите на компанията се сринаха с цели 33,6%, Superdry вече обмисля закриването на част от своите магазини или изместването им в сгради с по-нисък наем. По изчисления на компанията, подобни ходове биха й спестили най-малко £50 млн. Други мерки, които дистрибуторът на модни дрехи взема, за да стабилизира приходите си, са:

– Фокус върху иновацията и разнообразяването на предлаганите продукти;

– Предлагането на якета, пуловери и друг тип облекло за подрастващи;

– Създаване на продукти със 100% съдържание на памук.

С оглед на възникналите трудности в продажбите и липсата на достатъчно нови клиенти Superdry предвижда нетни приходи (без начислен данък върху дохода) между £55 млн. и £70 млн. за фискалната си 2019 г.

Ето как коментира ситуацията Юин Съдерланд, главен изпълнителен директор на Superdry:

 

“Тази година компанията срещна много трудности, породени от непривичното за сезона топло време, големият наплив от клиенти интересуващи се единствено от намалени стоки, както и от недостатъчното разнообразие на предлаганите от нас продукти. През пролетта на тази година стартирахме 18-месечна програма за иновация и диверсификация на нашите продукти. В комбинация с предстоящата серия Superdry Kids ние вярваме, че ще предложим по-голям избор на клиентите ни, а с това ще отслабим и зависимостта ни от продажбата на зимно облекло.”

С Deltastock можете да търгувате акции на Superdry (SGP/u) като CFD.

Tui AG (пълен годишен отчет за 2018 г.)

Предлагащата туристически и транспортни услуги компания със седалище в Хановер, Германия докладва внушителни общи приходи на стойност €19,524 млрд. Според компанията, това е положителна разлика от 5.3% спрямо приходите за 2017 г. Нетните доходи (без начислени лихви, такси и амортизация) са на стойност €1,147 млрд., докато приходите за акция – €1,17.

Благодарение на успешното си представяне за периода притежаващата туристически агенции, хотели, самолети, круизни кораби и магазини компания възвърна 23.0% от инвестициите си за 2018 г. Tui AG гледа оптимистично на бъдещето като предрича още по-високи годишни доходи, както и по-добра възвръщаемост върху инвестирания капитал.

Според компанията, високите й очаквания се дължат най-вече на успехите постигнати в сферата на дигитализацията, създаването на по-ефикасен работен процес и целенасоченото разрастване на мрежата от хотели и круизни кораби.

С Deltastock можете да търгувате акции на Tui AG (TUI/g) като CFD.

Progressive Corp (отчет за ноември 2018 г.)

Цели $2,328 млрд. – толкова е сумата, която тази сряда застрахователната компания отчете като общи приходи в рамките на 30-дневния си период. От тях $242,4 млн. са изчислени като нетни приходи.

Според Progressive Corp, действащите транспортни застраховки за периода са били на обща стойност $50 млн. – съществен скок спрямо предходния ноември. Действащите застраховки в сферата на недвижимото имущество пък възлязоха на $1,915 млн., или увеличение от 33% спрямо ноември 2017 г.

С Deltastock можете да търгувате акции на Progressive Corp (PGR) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Списъкът с отчети за следващата седмица предлага по нещо за всекиго и не страда от липса на знаменити имена в бизнес средите като Nike Inc, BlackBerry Ltd, Paychex Inc, FedEx Corp, Micron Technology Inc и други. Както винаги, пълният списък с компании за периода 17-21 декември можете да откриете в таблиците по-долу.

Понеделник, 17 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩRed Hat IncТрето тримесечие на 2019 г.
САЩHEICO Corp
Четвърто тримесечие на 2018 г.

Вторник, 18 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩOracle Corp

Второ тримесечие на 2019 г.
САЩMicron Technology Inc

Първо тримесечие на 2019 г.
САЩFedEx Corp

Второ тримесечие на 2019 г.
САЩABM Industries Inc
Четвърто тримесечие на 2018 г.

Сряда, 19 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияCeconomy AG
Четвърто тримесечие на 2018 г.
САЩPaychex Inc

Второ тримесечие на 2019 г.
САЩGeneral Mills Inc

Второ тримесечие на 2019 г.
САЩCintas Corp

Второ тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 20 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
КанадаBlackBerry Ltd


Трето тримесечие на 2019 г.
САЩNike Inc


Второ тримесечие на 2019 г.

Петък, 21 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияCarnival PLC

Четвърто тримесечие на 2018 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , , , , .

Вашият коментар