Преглед на предстоящите тримесечни доклади (19 – 23 август 2019 г.)

  • Canopy Growth с рекорден добив от 40,000 кг. медицински канабис
  • Agilent Technologies официално подписа придобиването на BioTek Instruments
  • Sysco Corp не оправда очакванията на Уолстрийт за шесто поредно тримесечие
  • Предстоят доклади от Baidu Inc, Lowe’s Companies Inc, Kohls Corp и други

облечена в ръкавица ръка събира канабис

Източник: Pexels.com | Автор: Aphiwat chuangchoem

Canopy Growth Corp (първо тримесечие на 2020 г.)

Канабисовата компания под бившето название Tweed Marijuana Inc. отчете нетни приходи от $90,5 млн. канадски долара за периода. Въпреки това, според доклада стойността на оперативните разходи е възлязла на $229,2 млн. канадски долара. Нетните загуби за акция са изчислени на $3,70 канадски долара.

Ситуиранитият в Смит Фолс, Канада производител на медицински канабис уталожи опасенията на инвеститорите с новината, че е продала 94% повече изсушен канабис на канадския рекреационен пазар в сравнение с предходното тримесечие.

Приходите преди лихви, такси, обезценяване и амортизация от $92 млн. канадски долара пък се явяват увеличение от $5,7 млн. спрямо изминалото тримесечие. Последното до известна степен се дължи на мащабните инвестиции, които компанията вложи през последните три месеца в разрастването на нейния бизнес в САЩ.

Запитан за това какви са очакванията на компанията за фискалната 2020 г., изпълнителният директор на Canopy Growth Марк Зекулин отговори следното:

 

“Със залеза на това тримесечие компанията се готви да постигне две основни цели. Първата е да продължим работата си по изграждането на инфраструктура, която да ни осигури челна позиция на този пазар. Това означава да инвестираме в тепърва развиваща се интелектуална собственост, да разработваме брандове и да градим интернационални взаимоотношения, както и да осигурим надежден производствен процес. Втората цел се състои в прехода ни от “производител” към оператор, който би трябвало да се осъществи до края на фискалната година”.

 

Ето някои от другите по-ключови цифри от доклада:

Компанията доби 40 тона медицински канабис (с 183% повече от предходното тримесечие), като с това надхвърли очакванията си от 34 тона за периода;

– Съдържащите канабидол продукти на Canopy Growth (козметични продукти, напитки, храни и др.) се очаква да достигнат щатския пазар до края на фискалната 2020 г.;

– Приходите от медицински канабис в интернационален мащаб са нараснали с 209% спрямо първото фискално тримесечие на 2019 г.;

– За периода са подадени 56 заявки за патент, с които портфолиото на компанията набъбна до безпрецедентните 111 одобрени и 270 заявени патента.

С DeltaStock можете да търгувате акции на Canopy Growth (CGC) като CFD.

Agilent Technologies Inc (трето тримесечие на 2019 г.)

Основаната през 1999 г. технологична компания докладва общи приходи от $1,27 млрд., или увеличение от 6% на годишна база, благодарение на успехите в сферата на фармацевтиката, диагностиката, опазването на околната среда и съдебната медицина.

Нетните приходи по Общоприети счетоводни принципи (ОСП) възлезе на $191 млн., а приходите за акция – на $0,60. Последните са с $0,13 цента по-ниски от постигнатото през третото тримесечие на 2018 г. Въпреки това, компанията уверено увеличи стойностите във финансовата си прогноза за фискалната 2020 г.

В допълнение към това, Agilent подписа и окончателно споразумение по придобиването на BioTek Instruments – световен лидер в производството на научно оборудване – с цел да подсили водещата си позиция в сегмента на клетъчния анализ. През следващото си тримесечие компанията очаква да достигне приходи между $1,31 млрд. и $1,33 млрд., както и небазирани на ОСП приходи за акция между $0,84 и $0,86.

С DeltaStock можете да търгувате акции на Agilent Technologies (A) като CFD.

Sysco Corp (четвърто тримесечие на 2019 г.)

Американският дистрибутор на хранителни продукти, оборудване за кухня и други продукти докладва приходи за акция от $1,10 – увеличение от 16,9% – което надхвърли очакванията на анализаторите за сумата от $1,07 за акция.

Така продажбите на дистрибутора достигнаха $15,475 млн., което обаче не посрещна очакванията на Уолстрийт ($15,556 млн.). Ситуираната в Хюстън, щата Тексас компания все пак имаше с какво да се похвали за изминалите три месеца, а именно:

Общите печалби за тримесечието се подобриха с 2,1% (2,979 млн.) благодарение на силните продажби;

Sysco завърши периода с кеш и кешови еквиваленти от $513,4 млн., дългосрочен дълг от $8,122 млн. и акционерски капитал от $2,503 млн.

 

“През тримесечието Sysco успя да постигне още по-добри резултати на годишна база. Ще продължаваме да акцентираме върху нуждите на нашите клиенти, както и да работим по преструктурирането на нашия бизнес. Според нас всичко това ще улесни комуникацията ни с рекламодатели, клиенти, и други компании, ще ни осигури стабилност в дългосрочен план и ще донесе ползи на нашите акционери през фискалната 2020 г. и отвъд”.

Председател и главен изпълнителен директор Том Бене

 

С DeltaStock можете да търгувате акции на Sysco Corp (SYY) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Пълния списък с отчети за периода за 19 – 23 август можете да разгледате в таблиците по-долу.

Понеделник, 19 август 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩAltaba Inc
Второ тримесечие на 2019 г.
КитайBaidu Inc
Второ тримесечие на 2019 г.

Вторник, 20 август 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияJohn Wood Group PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ВеликобританияPersimmon PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ИрландияMedtronic PLC
Първо тримесечие на 2020 г.
САЩHome Depot Inc
Второ тримесечие на 2019 г.
САЩKohls Corp
Второ тримесечие на 2019 г.
НорвегияOtello Corporation ASA
Второ тримесечие на 2019 г.
САЩTJX Companies Inc
Второ тримесечие на 2020 г.
САЩUrban Outfitters Inc
Второ тримесечие на 2020 г.

Сряда, 21 август 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩGap Inc
Второ тримесечие на 2019 г.
САЩLowe's Companies Inc
Второ тримесечие на 2019 г.
ЧилиSociedad Quimica y Minera de Chile SA
Второ тримесечие на 2019 г.
САЩTarget Corp
Второ тримесечие на 2019 г.
САЩAnalog Devices Inc
Трето тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 22 август 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияAntofagasta PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ИрландияCRH PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ХоландияKoninklijke Boskalis Westminster NV
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ВеликобританияPremier Oil PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
АвстрияEVN AG
Трето тримесечие на 2019 г.
САЩHP Inc
Трето тримесечие на 2019 г.
САЩIntuit Inc
Четвърто тримесечие на 2019 г.
САЩVMware Inc
Второ тримесечие на 2020 г.
САЩSalesforce.Com Inc
Второ тримесечие на 2020 г.
САЩRoss Stores Inc
Второ тримесечие на 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , .

Вашият коментар