Преглед на предстоящите тримесечни доклади (20 – 24 Август 2018)

  • Общите приходи на NVIDIA белязаха скок от 40% на годишна база
  • Cisco Systems докладваха приходи на акция от $0,81 цента за 4-то тримесечие
  • Home Depot отразиха печалби от $30,5 млрд. за 2-то тримесечие за фискалната 2018 г.
  • Предстоят доклади от Alibaba Group Holding Ltd, HP Inc, GameStop Corp и други

Геймър пишещ по клавиатура с подсветка

Източник: Pexels.com | Фотограф: Soumil Kumar

NVIDIA Corp (второ фискално тримесечие на 2019 г.)

NVIDIA докладва общи приходи от $4,12 млрд., или четиридесет-процентово увеличение на годишна база. Според производителя на графични ускорители, основният приток от приходи за изминалия период се дължи на предлаганите от компанията продукти в сферата на гейминга, центровете за данни, професионалната видео обработка и автомобилната индустрия.

Приходите за акция на база ОСП (общоприети счетоводни принципи) възлезе на $1,76, или с 91% повече отколкото компанията докладва през 2017 г.

“Развитието ни във всяка една платформа – изкуствен интелект, гейминг, видео обработка, самоуправляващи се автомобили – доведе до още едно чудесно тримесечие” каза Дженсън Хуанг, основател и главен изпълнителен директор на NVIDIA. “Това, което стимулира растежа на компанията в момента е нарастващото несъответствие между нужната на всяка една индустрия изчислителна мощ и това, което традиционните компютърни системи могат да предложат. Като резултат все повече разработчици се прехвърлят към компютърния модел, задвижван от нашите графични ускорители с цел да извлекат по-добри резултати”.

Тази седмица компанията обяви “Turing”- първата технология, която позволява проследяване на виртуални светлинни източници в реално време и която обещава да направи генерираните от киноиндустрията и гейминга изображения в пъти по-реалистични отпреди.

В рамките на първата половина от фискалната 2019 г. компанията успя да изплати $837 млн. на акционерите, като занапред планира да възстанови още $1,25 млрд. чрез текущи тримесечни дивиденти и изкупуване на дялове. Нагласата на компанията за третото фискално тримесечие на 2019 е позитивна, като очаква общи приходи за периода от $3,25 млрд. и оперативни разходи на стойност $870 млн. на база ОСП.

Delta Trading позволява търговия на акции на NVIDIA Corp (NVDA) като CFD.

Cisco Systems Inc (четвърто тримесечие на 2018 г.)

Мултинационалната мрежова компания докладва $12,8 млн. в общи приходи за периода към дата 28 юли, което е растеж от 6% на годишна база. От това число, 32% бяха оценени като повтарящи се приходи. Приходите за акция на база ОСП възлязоха на $0,81 цента.

Cisco Systems също сподели очакванията си за първото тримесечие на фискалната 2019 г., които включват повишение на общите приходи от 5% до 7% на годишна база, както и приходи за акция до $0,74 цента на база ОСП.

“Това бе успешен завършек на една чудесна година, през която отчетохме и най-високите си тримесечни приходи от $12.8 млрд.” сподели Чък Робинс, председател и главен изпълнителен директор на Cisco. “Постигнатите резултати се дължат на смесица от отличен прием от страна на нашите клиенти във връзка с последните ни иновации, нарастващите ползи които те виждат в софтуерните ни и абонаментни предложения и прекрасното ни представяне в различните потребителски и географски сегменти”.

Delta Trading позволява търговия на акции на Cisco Systems Inc (CSCO) като CFD.

Home Depot Inc (второ тримесечие на 2018 г.)

На 14 август базираната в Атланта верига за търговия на дребно със стоки за бита докладва $30,5 млрд. в продажби за второто тримесечие на фискалната 2018 г. Това е ръст от 8,4% в сравнение със същия период през 2017 г.

Сравнимите продажби за периода възлязоха на 8%. Нетните приходи нa Home Depot пък бяха изчислени на стойност $3,5 млрд., или приходи от $3,05 на акция с  включени конвертируеми ценни книжа. Последното е ръст от 35,6% спрямо същия период за изминалата година.

“Изключително доволни сме от рекордните ни постижения откъм продажби и приходи за периода. Не само, че нашият сезонен бизнес се възобнови след слабото си представяне през първото тримесечие, но и цялостните ни резултати надминаха нашите очаквания” каза Крийг Мениър, председател, главен изпълнителен директор и президент на компанията. “Тези резултати допълнително изтъкнаха забележителната работа на нашия комбиниран екип от съдружници, продавачи и снабдители”.

Delta Trading позволява търговия на акции на Home Depot Inc (HD) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Списъкът с предстоящи тримесечни доклади не е много по-различен от предишния откъм дължина, но за сметка на това тук отново присъстват добре известни на всички компании като Alibaba Group Holding Ltd, HP Inc и GameStop Corp. За по-подробна информация, моля разгледайте таблиците по-долу.

Понеделник, 20 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩAltaba IncВторо тримесечие на 2018 г.

Вторник, 21 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
АвстралияBHP Billiton PLC
BHP Billiton Ltd
Пълен годишен отчет за 2018 г.
ВеликобританияJohn Wood Group PLCШестмесечен отчет за 2018 г.
ВеликобританияPersimmon PLCШестмесечен отчет за 2018 г.
ИталияMedtronic PLCПърво тримесечие на 2019 г.
САЩKohls CorpВторо тримесечие на 2018 г.
САЩTJX Companies IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩUrban Outfitters IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩLannett Company IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.

Сряда, 22 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
НорвегияMarine Harvest ASA
Второ тримесечие на 2018 г.
САЩAnalog Devices IncТрето тримесечие на 2018 г.
САЩTarget CorpВторо тримесечие на 2018 г.
САЩLowe's Companies IncВторо тримесечие на 2018 г.

Четвъртък, 23 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ЧилиSociedad Quimica y Minera de Chile SAВторо тримесечие на 2018 г.
ИрландияCRH PLCШестмесечен отчет за 2018 г.
АвстрияEVN AGТрето тримесечие на 2018 г.
ВеликобританияPremier Oil PLCШестмесечен отчет за 2018 г.
КитайAlibaba Group Holding LtdПърво тримесечие на 2019 г.
САЩIntuit IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.
САЩVMware IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩAutodesk IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩRoss Stores IncВторо тримесечие на 2018 г.
САЩHP IncТрето тримесечие на 2018 г.
САЩGap IncВторо тримесечие на 2018 г.

Петък, 24 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
НорвегияOtello Corporation ASAВторо тримесечие на 2018 г.
САЩGameStop CorpВторо тримесечие на 2018 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? С демо сметка в Delta Trading ще имате възможността да натрупате солиден опит и да изпробвате и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без да рискувате и стотинка от реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , .

Вашият коментар