Преглед на предстоящите тримесечни доклади (26-30 ноември 2018)

  • Best Buy съобщи общи приходи за третото тримесечие на стойност $9,59 млрд.
  • Agilent Technologies изплати $600 млн. в дивиденти и обратно закупени дялове
  • easyJet ще увеличи дивидентите в следствие на силното си представяне през 2018 г.
  • Предстоят доклади от HP Inc, Dollar Tree Inc, Salesforce.Com Inc и други

Прелитащ над небостъргачи самолет

Източник: Pixabay.com

Best Buy Co. Inc. (трето тримесечие на 2019 г.)

Приходи на акция от $0,93 цента и нетни приходи от $277 млн. – толкова отчете Best Buy в най-скорошния си тримесечен доклад. Данните значително надскочиха очакванията на анализатори от Wall Street, които предвидиха приходи на акция от $0,85 цента за периода.

Нетните приходи, от друга страна, са с $42 млн. повече от приходите, отчетени за същия период миналата година. Оперативните доходи на Best Buy възлязоха на $322 млн., докато общите доходи за периода – на колосалните $9,59 милиарда.

Реакцията на пазара не закъсня. Моменти след публикуването на отчета във вторник сутрин, акциите на компанията се изстреляха с цели 5%. За следващото фискално тримесечие Best Buy Co предвижда приходите на акция да възлязат между $5,09 и $5,19, а общите приходи – между $42,50-$42,90 млрд.

С Deltastock можете да търгувате акции на Best Buy Co. (BBY) като CFD.

Agilent Technologies Inc. (четвърто тримесечие на 2018 г.)

Производителят на нано-базирани технологии за диагностика докладва общи приходи от $1,29 млрд. за четвъртото си тримесечие с крайна дата 31 октомври. Според компанията, цифрата е с 9% по-висока в сравнение със същия период за 2017 г.

Нетните приходи на база ОСП (общоприети счетоводни принципи) са изчислени на стойност $195 млн., а приходите на акция — на стойност $0,61 цента. За фискалната 2019 г. Agilent очаква да докладва общи приходи от около $5,17 млрд., което би било растеж от близо 5.2% на ниво компания. Що се касае до приходите на акция, Agilent Technologies се надява те да достигнат между $3,00 и $3,05.

“Екипът зад компанията се справи повече от страхотно със задълженията си за периода, в резултат на което ние отчетохме в пъти по-високи доходи от очакваното”, заяви Майк Макмълен, президент и главен изпълнителен директор на Agilent. “През тези три месеца ние продължихме да разрастваме компанията като предложихме цял нов набор от диференцирани продукти и услуги . . . Това ни позволи да изплатим над $600 млн. на акционерите чрез обратно изкупуване на акции и дивиденти.”

С Deltastock можете да търгувате акции на Agilent Technologies Inc (A) като CFD.

easyJet PLC (пълен годишен отчет за 2018 г.)

Популярната авиокомпания за нискотарифни полети съобщи, че за периода е превозила 88,5 млн. пътници (ръст от 10,2% спрямо 2017 г.). Впечатляващата бройка бе достигната в не малка степен благодарение на факта, че на 15 декември миналата година easyJet сключи сделка с фалиралата немска авиокомпания Air Berlin на стойност €40 млн.– ход, който моментално разкри нови хоризонти пред компанията и я изстреля на заветното първо място в третия по големина пазар в Европа.

Общите приходи на easyJet възлязоха на £5,898 млрд. – поредния персонален рекорд, тъй като сумата надвишава тази от предходната година с цели 16,8%. С оглед на доброто си представяне компанията отправи предложение за покачване на дивидентите от досегашните 40,9 пенса на 58,6 пенса. Увеличението от 43% все още предстои да бъде одобрено от акционерите.

Компанията гледа на предстоящата 2019 г. с убеждението, че политиката й с акцент върху капиталовата възвръщаемост, положителния свободен паричен поток и печалба за място (profit per seat) тепърва ще работи в полза на акционерите. От easyJet също съобщиха, че още отсега се забелязва повишен интерес към предварителните летни резервации.

С Deltastock можете да търгувате акции на easyJet PLC (EZJ/u) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

На пръв поглед списъкът се очертава да бъде скромен, но при по-внимателно проучване ще открием, че той съдържа именити компании като HP Inc, Palo Alto Networks Inc, GW Pharmaceuticals PLC и Salesforce.Com Inc. По-подробна информация относно предстоящите тримесечни отчети можете да разгледате в таблиците по-долу.

Понеделник, 26 Ноември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияTempleton Emerging Markets Investment Trust PLCШестмесечен отчет за 2018 г.

Вторник, 27 Ноември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияShaftesbury PLCПълен годишен отчет за 2018 г.
ВеликобританияPennon Group PLCШестмесечен отчет за 2019 г.
ВеликобританияGW Pharmaceuticals PLCПълен годишен отчет за 2018 г.
САЩSalesforce.Com IncТрето тримесечие на 2019 г.

Сряда, 28 Ноември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияRPC Group PLC

Шестмесечен отчет за 2019 г.
САЩBox Inc
Трето тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 29 Ноември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияDaily Mail and General Trust PLC
Пълен годишен отчет за 2018 г.
ВеликобританияGreene King PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ВеликобританияBritvic PLCПълен годишен отчет за 2018 г.
САЩDollar Tree IncТрето тримесечие на 2018 г.
САЩAmbarella IncТрето тримесечие на 2019 г.
САЩPalo Alto Networks IncПърво тримесечие на 2019 г.
САЩHP IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.
САЩVMware IncТрето тримесечие на 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , , .

Вашият коментар