Преглед на предстоящите тримесечни доклади (27 – 31 Август 2018)

  • Lowe’s докладва нетни приходи от $1,5 млрд., планира да отвори още 9 магазина
  • Target постигна рекорден ръст в сравнимите продажби за последните 13 г.
  • Marine Harvest докладва улов с общо тегло от 78,346 кг. за второто тримесечие
  • Предстоят доклади от Best Buy Co Inc, Hewlett Packard Enterprise Co и други

Рибарско корабче в морето

Източник: Pexels.com | Фотограф: Soumil Kumar

Lowe’s Companies Inc (второ тримесечие на 2018 г.)

В четвъртък водещата в Щатите верига за домашни потреби отчете нетни приходи от $1,5 млрд. и приходи на акция от $1,86 с включени конвертируеми ценни книжа. Резултатите са малко по-високи спрямо тези отчетени за същият период на 2017 г., а именно приходи на акция от $1,68 и нетни приходи от $1,4 млрд.

Lowe’s докладва и увеличение на общите продажби от 7,1% ($20,9 млрд.) на годишна база, а сравнимите продажби се покачиха с 5,2%. Компанията също удържа на думата си и възстанови $338 млн. на акционерите чрез дивиденти и изкупи обратно акции на обща стойност $1,1 млрд.

За фискалната 2018 г. компанията очаква общите й продажби да се покачат с около 4.5%, както и да отвори 9 допълнителни магазина за домашни потреби в страната. Приходите на акция с включени конвертируеми ценни книжа пък се очакват да възлязат между $4,50 и $4,60.

Въпреки това обаче Lowe’s очаква видим спад в оперативните приходи поради предвидени загуби (от $390 до $475 млн.) във връзка с отделянето на компанията от Orchard Supply Hardware, както и поради вече заплатените безкасови такси на стойност $230 млн. Въпреки това, президентът и главният изпълнителен директор на Lowe’s Марвин Елисън e убеден, че най-хубавото тепърва предстои:

“Ние постигнахме чудесни резултати за второто тримесечие като се възползвахме от забавения старт на пролетното пазарно търсене. . . . За да постигнем още по-добри резултати занапред сме си поставили за цел да избягваме всякакви проекти и инициативи, които биха ни разсеяли от заветната ни цел, а именно да бъдем един качествен снабдител на домашни потреби.”

Delta Trading позволява търговия на акции на Lowe’s (LOW) като CFD.

Target Corp (второ тримесечие на 2018 г.)

Втората по големина верига магазини за търговия на дребно в Щатите докладва общи приходи от $17,8 млрд., или увеличение от 6.9% в сравнение с $16.6 млрд. отчетени за 2017 г. Общите продажби белязаха скок от 7,0%, а сравнимите продажби се покачиха с рекордните за компанията 6.5% – най-високия резултат за последните 13 г.

Приходите на акция на база ОСП (общоприети счетоводни принципи) възлязоха на $1,49. Това е с 22.7% повече от резултатите публикувани за второто тримесечие на изминалата година. За периода, Target вложи сериозната сума от 1,029 млн. в имоти и оборудване и възстанови $761 млн. на акционерите.

През втората половина на 2018 г. компанията предвижда сравнимите продажби да набъбнат с още 4,8%, а приходите на акция на база ОСП – между $1,00 и $1,20.

“Изключително доволни сме от резултатите на компанията през второто тримесечие. Те демонстрираха, че клиентите ни са приятно изненадани от улесненията, които ние внесохме в ежедневното им пазаруване. За периода, нашите магазини се радваха на най-голямата посещаемост за повече от 10 години насам”, сподели председателят и главният изпълнителен директор на Target Брайън Корнел.

Delta Trading позволява търговия на акции на Target Corp (TGT) като CFD.

Marine Harvest ASA (второ тримесечие на 2018 г.)

Норвежката компания докладва оперативни приходи без включени лихви и такси от €175,2 млн. – успех, който по думите на компанията се дължи на високите цени на морската храна породени от големия скок в търсенето. По този начин Marine Harvest достигнаха рекордно високи резултати на територията на Норвегия и Чили.

Нетните приходи на акция за второто тримесечие възлязоха на €0,12 евроцента. Общия улов на компанията пък възлезе на 78,346 кг., или с една идея по-малко от предвидения за периода от компанията. Общия улов (без да включва този на новопридобитата компания Northern Harvest) за годината до този момент възлезе на 372,000 кг.

Delta Trading позволява търговия на акции на Marine Harvest (MHG/nor) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

В сравнение с предшественика си предстоящата седмица далеч не предлага богат избор от доклади – едва 10 компании се очаква да предоставят финансови отчети. Моля имайте предвид, че Gamespot Corp е изместил датата на тримесечния си отчет от този петък на 31 август.

Вторник, 28 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияBunzl PlcШестмесечен отчет за 2018 г.
САЩBest Buy Co IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩLannett Company IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.
САЩBox IncВторо тримесечие на 2019 г.
САЩHewlett Packard Enterprise CoТрето тримесечие на 2018 г.

Сряда, 29 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩSalesforce.com IncВторо тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 30 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩDollar General CorpВторо тримесечие на 2018 г.
САЩDollar Tree IncВторо тримесечие на 2018 г.
САЩAmbarella IncВторо тримесечие на 2019 г.

Петък, 31 Август 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩGameStop CorpВторо тримесечие на 2018 г.

 

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? С демо сметка в Delta Trading ще имате възможността да натрупате солиден опит и да изпробвате и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без да рискувате и стотинка от вашите средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , .

Вашият коментар