Преглед на предстоящите тримесечни доклади (3-7 декември 2018)

  • Общите приходи на Salesforce.Com за периода задминаха миналогодишните с 26%;
  • Първото одобрено канабоидно лекарство на GW Pharmaceuticals е вече факт;
  • Предстоят доклади от Berkeley Group Holdings PLC, Marvell Technology Group Ltd., Broadcom Inc и други. 

лаборантка-в-лаборатория

Източник: Pixabay

Salesforce.Com Inc (трето тримесечие на 2019 г.)               

Акциите на Salesforce скочиха с цели 7,4% ($137) този вторник – вълнение, предизвикано от изключително позитивния тримесечен доклад на компанията. Нека видим защо като обобщим основните факти:

– Общи приходи. Предлагащата облачни услуги компания докладва $3,39 млрд., или с $20 млн. повече от предвижданията на някои Wall Street анализатори. Сумата надхвърли приходите за третото тримесечие на 2017 г. с цели 26%.

– Приходи на акция. Тук разликата е отново в полза на Salesforce. Приходите на акция възлязоха на 61 цента – в пъти повече от очакваните 50 цента на акция.

– Небето е лимитът. Дори след като компанията премина границата от $10 млрд. на година, Salesforce продължават да се радват на пазарен ръст с повече от 20% на година. Това се дължи на предлагания от компанията широк спектър от продукти за компании, чиито отдели в сферата на маркетинга, продажбите и поддръжката тепърва мигрират към виртуалното облачното пространство.

 

“Не мисля, че компанията някога се е намирала в по-изгодна позиция,” коментира помощник-изпълнителният директор на компанията Джим Крамер в интервю със CNBC. “Това е така, защото компаниите, с които си сътрудничим, са в процес на “дигитализиране” на своите продукти и услуги. А както добре знаем, всяка мащабна дигитална трансформация винаги започва и приключва с клиента.”

 

Печалбите, обаче, не са единственото нещо, което беляза ръст за последното тримесечие. Компанията е инвестирала 22% повече средства ($481 млн.) в разработката на изкуствен интелект и инструменти за анализ на потребителски данни в сравнение с предходното тримесечие. Разходите по продажби и реклама също нараснаха с цели 36% ($1,59 млрд.).

Въпреки това, нагласата на Salesforce за тяхното четвърто тримесечие остава позитивна, с очаквания за общи приходи между $3,55 млрд. и $3,56 млрд. и приходи на акция между 54 и 55 цента.                         

С Deltastock можете да търгувате акции на Salesforce.Com (CRM) като CFD.

GW Pharmaceuticals PLC (четвърто тримесечие на 2018 г.)

Световният производител на канабиноидни лекарства по лекарско предписание отчете общи приходи (по общоприети счетоводни принципи) от $12,7 млрд. към дата 30 септември 2018 г. Цифрата се явява почти двойно увеличение на приходите за същия период за изминалата година, или сумата от $8,6 млрд.

За цялата година, нетните приходи от продажби възлязоха на $10.469 млрд., докато нетните загуби са изчислени на $295,2 млн. (в пъти повече спрямо нетните загуби от 170,5 млн. отчетени за същия период на 2017 г.).

На 1 ноември, GW Pharmaceuticals успешно пусна на пазара Epidiolex – първото канабиноидно лекарство, одобрено от Администрацията по храните и лекарствата в САЩ. Лекарството вече се радва на висок интерес както от медицинските кадри, така  и от пациентите, а продажбите му тепърва се очаква да набират скорост.

Лекарството е изключително ключово за развитието на компанията, тъй като то представлява ново (и жизнено необходимо) средство за лечение на хора със синдром на Ленокс-Гасто и синдром на Дравет – пациенти с изострена форма на епилепсия.

С Deltastock можете да търгувате акции на GW Pharmaceuticals PLC (GWPH) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Също като списъка от предната седмица и този не може да се похвали с богато разнообразие от кандидати. Но което не се постига с количество, се постига с качество.

Макар и компаниите за идната седмица да са само десет, дори и най-небрежният прочит веднага би откроил компаниите Hewlett Packard Enterprise Co и Berkeley Group Holdings PLC, но също и други гиганти, както ще се убедите и сами по-долу.

Понеделник, 03 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияStagecoach Group PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.

Вторник, 04 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩDollar General CorpТрето тримесечие на 2018 г.
САЩHewlett Packard Enterprise CoЧетвърто тримесечие на 2018 г.
Бермудски островиMarvell Technology Group LtdТрето тримесечие на 2019 г.

Сряда, 05 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияMonks Investment Trust PLC


Шестмесечен отчет за 2018 г.

Четвъртък, 06 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияDS Smith PLC
Шестмесечен отчет за 2019 г.
ГерманияVonovia SE (Pre-Reincorporation)
Vonovia SE
Трето тримесечие на 2018 г.
САЩKroger CoТрето тримесечие на 2018 г.
САЩBroadcom IncЧетвърто тримесечие на 2018 г.

Петък, 07 декември 2018 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ВеликобританияBerkeley Group Holdings PLC
Шестмесечен отчет за 2018 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , , , , .

Вашият коментар