Преглед на предстоящите тримесечни доклади (7 – 11 октомври 2019 г.)

  • Mediaset S.P.A. с фокус върху ексклузивно съдържание и собствени продукции
  • Ferguson успешно приключи 15 приватизации на обща стойност $657 млн.  
  • Предстоят доклади от Fastenal Co, Domino’s Pizza Inc, Suedzucker AG и други 

Снимка на телевизионна кула на върха на хълм

Източник: Pexels.com | Фотограф: Marcelo Moreira

Mediaset S.P.A. (шестмесечен отчет за 2019 г.)

Най-големият търговски телевизионен оператор в Италия, известен още като “Gruppo Mediaset”, докладва дял от над 39% в рекламния сектор въпреки по-слабото си представяне за периода в сравнение с първата половина на 2018 г. 

През август, когато бе и първият по-силен месец за компанията поради стартирането на Шампионската лига, бе постигнат ръст от 5,2% на годишна база и всички виртуални слотове в рекламната платформа на Mediaset бяха мигновено разпродадени. Ето повече подробности за представянето на оператора в цифри:

– Общи приходи от €1,482.5 млрд. (спад на фона на €1,804.4 млрд. за същия период през 2018 г.) и нетни приходи от €108,9 млн. 

Инвестиции на обща стойност €282,3 млн. (телевизионни права и кино – €262,8 млн.; технически и нематериални инвестиции – €19,6 млн.)

Общи рекламни разходи от €985,2 млн. (спад от 10,4% в сравнение с първата половина на 2018 г.)

Приходи преди лихви, такси, комисиони и амортизация от €474,1 млн.

Оперативни приходи от €39,3 млн. и нетен паричен поток от €239,6 млн.

Какво крие бъдещето

С новия си бизнес подход, изразяващ се в придобиването на повече интелектуална собственост, създаване на собствени телевизионни продукции и ексклузивно излъчване на мачове от Шампионската лига, компанията е на мнение, че има всички предпоставки да постигне таргетите си през втората половина на фискалната 2019 г.

С DeltaStock можете да търгувате акции на Mediaset (MS/it) като CFD.

Ferguson Plc (пълен годишен отчет за 2019 г.)

Дистрибуторът на водопроводни и отоплителни системи докладва общи приходи от $22 млрд., която сума, обаче, е с 6,1% по-ниска от заработеното през 2018 г. Необложените приходи възлязоха на $1,324 млрд., а приходите за обикновена акция – на $4,81, или с близо $0,25 по-малко от предходната година.

Все пак, компанията сподели и немалко добри новини. Общите дивиденти за обикновена акция, например, се покачиха до $2,08 – промяна от 10%. От Ferguson също докладваха, че органичните приходи от американския им бизнес за водопроводни системи са белязали ръст от 6,7%, като компанията продължава да разширява пазарното си присъствие там.

Също така, търговските приходи ($1,601 млн.) са били със 7,5% по-високи в сравнение с предходната година, а приходите от дейността им в Канада са останали напълно непроменени дори покрай създалите се предизвикателни пазарни условия.

 

“Ferguson се представи много добре през 2019 г. и постигна органичен ръст от 6,2% в САЩ в тандем със солидни инвестиции и придобивания, целящи да укрепят лидерските ни позиции на пазара. Въпреки по-слабото пазарно представяне през първите шест месеца, през втората половина на 2019 г. нашият фокус отново бе насочен към подобряването на брутните печалби и ценовата ни политика, което доведе и до настоящите ни успехи”.

Джон Мартин, CEO

 

В рамките на разглеждания период компанията придоби 15 компании на обща стойност $657 млн. Освен това, от Ferguson закупиха обратно акции на стойност $150 млн. като част от дългосрочната им стратегия с ценови таргет от $500 млн.

Какво да очакваме през фискалната 2020 г.

Въпреки по-слабото си представяне през разглеждания период компанията е убедена, че ще постигне много по-добри резултати през идната година. Основните цели на Ferguson остават достигането на максималния възможен органичен ръст в приходите, както и оптимизирането на ценовата политика и генерирането на силен паричен поток. Към днешна дата, компанията разполага с 35,000 служители и с офиси във Великобритания, САЩ, Канада и Централна Европа.

С DeltaStock можете да търгувате акции на Ferguson (WOS/u) като CFD.

Предстоящи доклади през идната седмица

Пълния списък с отчети за периода 7 – 11 октомври можете да разгледате в таблиците по-долу.

 

Понеделник, 7 октомври 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ИндияWipro Ltd





Шестмесечен отчет за 2020 г.

Вторник, 8 октомври 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩDomino's Pizza Inc





Трето тримесечие на 2019 г.

Четвъртък, 10 октомври 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
ГерманияGerresheimer AG





Трето тримесечие на 2019 г.
ВеликобританияN Brown Group PLC




Шестмесечен отчет за 2019 г.

Петък, 11 октомври 2019 г.

ДържаваИме на компаниятаПериод
САЩFastenal Co




Трето тримесечие на 2019 г.

***

Желаете да търгувате, но все още прохождате в света на глобалните пазари? Отворете демо сметка в Delta Trading – натрупайте солиден опит и изпробвайте и най-дръзките си стратегии в реална пазарна среда без риск от загуба на реалните ви средства.

 

Posted in Пазарни новини and tagged , , , , , .

Вашият коментар