Сезонът на отчетите – Microsoft, Meta, Alphabet и още

Очакваният пик на сезона на тримесечните отчети е пред нас и тази седмица ще видим данните на компании, обхващащи различни сектори, които ще публикуват финансовите си отчети. Докато голяма част от светлината на прожекторите вероятно ще бъде върху технологичните гиганти, не трябва да пренебрегваме и предстоящите доклади от фирми в секторите на потребителските стоки, промишлеността и енергетиката.

Звездният списък, включващ Microsoft (MSFT), Alphabet (GOOGL) и Meta Platforms (META), тази седмица ще разкрие финансовото си състояние и плановете за развитие. Заедно с тези технологични гиганти, обаче ще очакваме и информация от лидери от други сектори като Ford (F), McDonald’s (MCD), General Electric (GE), Coca-Cola (KO), Intel (INTC), Comcast Corporation (CMCSA), Exxon Mobil (XOM) и Chevron (CVX).

Нека направим по-подробен анализ, фокусирайки се върху някои основни метрики, които биха могли да повлияят на пазарните настроения.

Вторник, 25 юли: Техническите титани излизат на сцената

Технологичният гигант Alphabet (GOOG) ще публикува финансовите си показатели  след официалното затваряне на пазара във вторник, базирайки се на благоприятни резултати за първото тримесечие и разширена програма за обратно изкупуване на акции.

  • Консенсусна оценка на EPS: $1,24
  • Консенсусна оценка на приходите: $72,68 млрд.

Присъединявайки се към Alphabet във вторник, Microsoft (MSFT) също е готова да обяви представянето си за Q4 след звънеца. Пазарът ще бъде особено заинтересован от коментара на софтуерния гигант относно AI и облачните бизнеси.

  • Консенсусна оценка на EPS: $2,55
  • Консенсусна оценка на приходите: $55,48 млрд

Сред другите големи компании, които публикуват данните за печалбите си във вторник, са 3M (MMM), General Electric (GE) и Verizon (VZ)

Сряда, 26 юли: МЕТА в светлината на прожекторите

Компанията-майка на Facebook, Meta Platforms (META), се очаква да публикува своите резултати за второто тримесечие в сесията след отварянето на пазара в сряда. След като стана свидетел на положителен ръст на приходите през последното тримесечие, прогнозата на компанията за второто тримесечие е между 29,5 и 32 милиарда долара. Ефективността на Threads – „убиецът“ на Twitter също ще бъде разглеждана особено внимателно.

  • Консенсусна оценка на EPS: $2,88
  • Консенсусна оценка на приходите: $31,03 млрд

В сряда към Meta ще се присъединят и други големи корпорации като AT&T (T), Coca-Cola (KO), Southwest Airlines (LUV) и други.

Четвъртък, 27 юли: Бързо хранене и автомобили

В четвъртък Ford Motor (F) трябва да оповести своите приходи за второто тримесечие. С непроменена перспектива за финансовата 2023 г. въпреки постижението през първото тримесечие, всички погледи ще бъдат насочени към данните за ефективността на серията пикапи F-150 на фирмата.

  • Консенсусна оценка на EPS: $0,53
  • Консенсусна оценка на приходите: $41,07 млрд

McDonald’s (MCD) също ще отчете приходите си за третото тримесечие преди отварянето на борсите в четвъртък. Това ще бъде наблюдавано отблизо, като UBS оцени акциите като „Купи“ и целева цена от $330.

  • Консенсусна оценка на EPS: $2,79
  • Консенсусна оценка на приходите: $6,29 млрд

Компании като Comcast (CMCSA), Intel (INTC), AbbVie (ABBV) и други също се очаква да обявят печалбите си в четвъртък.

Петък, 28 юли: Потребителски стоки и енергийни компании затварят седмицата

Завършвайки седмицата, Procter & Gamble (PG) ще води сектора на потребителските стоки в съобщението за печалбите в петък.

  • Консенсусна оценка на EPS: $1,32
  • Консенсусна оценка на приходите: $19,95 млрд

Енергийният сектор, представен от Chevron (CVX) и Exxon Mobil (XOM), ще приключи седмицата със своите отчети за приходите за второто тримесечие преди отварянето на пазарите в петък.

Предстоящата седмица ще е наситена с отчети на много водещи компании, които  ще помогнат на инвеститорите да придобият изчерпателна представа за по-общия икономически пейзаж. Докато технологичните гиганти със сигурност ще грабнат голяма част от вниманието, всяка част от мозайката на приходите е от решаващо значение за развитието на цялостно разбиране на пазарните тенденции.

Ивайло Чаушев

Главен пазарен анализатор на “Делтасток”

 

Предупреждение за риск:

Тази статия е с информативен характер. Публикуваната тук информация не представлява предложение за покупка и/или продажба на някой от споменатите финансови инструменти. 

„Делтасток“ АД не носи отговорност за грешки, неточности или пропуски, нито за загуби, реализирани в резултат на прилагането или съобразяването с публикуваната информация.

60% от сметките на непрофесионални клиенти губят пари от ДЗР.

Posted in Пазарен обзор and tagged , , , , , .

Вашият коментар