Възможен хард форк за Bitcoin Cash на 15.11.2018

На снимката: символът на биткоин положен в чиния, с по вилица от всяка страна

Източник: Deltastock

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви уведомим, че е възможно Bitcoin Cash (BCH) да бъде повлиян от хард форк. Това събитие би могло да окаже съществено влияние върху криптовалутните пазари. В тази връзка, бихме искали да обърнем специално внимание на това какъв ефект би могъл да има форкът върху отворените ви BCH позиции.

Промяната се очаква да бъде направена на 15 ноември 2018 г. oколо 18:00 EET. Моля, имайте предвид, че тази дата е само ориентировъчна и че хард форкът може да бъде направен по-рано, по-късно, или изобщо да не се случи.

Бихме желали да ви уведомим и, че търговията на Bitcoin Cash като CFD е възможно да бъде преустановена за известен период от време преди и след форка. Считано от 15 ноември 2018 г., 10:30 EET, “Делтасток” АД няма да приема нови къси позиции при търговия на Bitcoin Cash – политика, която ще бъде в сила докато  мрежата на BCH се стабилизира напълно.

Хард форкът – поглед отблизо

Блокчейнът Bitcoin Cash обикновено бива обновяван веднъж или два пъти годишно. Такива подобрения рядко създават смущения по веригата, стига всички потребители да са на едно мнение относно това как би следвало да функционира той.

Предстоящата промяна, обаче, е много възможно да не спазва досега утвърдените правила. Тази несигурност е породена от ожесточеното съперничество между два от най-големите производители на чипове за копаене на криптовалути към този момент  – Bitmain Technologies (с основател Джихан Ву) и CoinGeek (с основател Калвин Еър).

Двата гиганта водят войната си от разстояние като наливат средства в Bitcoin ABC и nChain, които се явяват водещи екипи в разработката на Bitcoin Cash. Разбира се, всеки от екипите пък се стреми да наложи тяхната визия за бъдещето на BCH, а с това да разшири и пазарния си дял.

Накратко, основната мисия на Bitcoin ABC е да:

– Внедри промени в главния код на BCH;

– Да позволи на Bitcoin Cash да обработва повече трансакции;

– Да позволи на BCH да поддържа “умни договори”;

– Да ограничи размера на трансакциите до 100 байта.

Накратко, основната мисия на nChain е да:

– Увеличи размера на всеки индивидуален блок до 128 мб (увеличение от 4 пъти спрямо сегашния размер);

– Запази BCH като електронни пари с цел осъществяването на визията на Сатоши Накамото.

С все по-нарастващия шанс за хард форк, цената на BCH вече се е изстреляла нагоре с повече от 40% само за последните няколко дни. Все още е рано, обаче, да се прецени как това увеличение ще повлияе на пазарите. Междувременно, моля имайте предвид, че 60% от нодовете са гласували в полза на Bitmain, докато около 30% са в подкрепа на Nchain.

Как промяната би могла да се отрази на вашите средства

Хард форкът на Bitcoin Cash е възможно да предизвика силна пазарна волатилност, рязко и продължително колебание в цените, и не на последно място да доведе до липсата на ликвидност, а с това и до големи загуби.Поради това Ви призоваваме да преразгледате своята пазарна стратегия като вземете предвид размера на своите позиции, както и начина, по който ги управлявате.

Моля, уверете се, че имате достатъчно свободни средства по сметката си, за да сте подготвени за всякакъв развой на събитията.

Posted in Фирмени новини and tagged , , , , , , .

Вашият коментар