Великолепната шесторка – 6-те актива, които се представят по-добре от биткойна през 2021 г.

Шест алтернативни инвестиции на биткойна през 2021 г.

Източник: Dreamstime | Автор: DeltaStock

Време за четене: 2 минути

Независимо дали сте застъпник или противник на биткойна, никой не може да отрече подема, на който се радва криптовалутата през последната година, и особено през последните три месеца, когато тя отбеляза ръст от цели 26.30%, или малко над $66 000 за биткойн. 

Но докато всичко това звучи чудесно, не всеки желае да инвестира средства в толкова доказано високо волатилен пазар – достатъчно е само да си припомним началото на 2020 г. Поради тази причина, днес бихме искали да споделим с вас шест алтернативи, които отчетоха по-висок ръст от биткойна за периода август-октомври 2021 г. и които считаме за по-подходящи за инвеститори, търсещи доходност в по-дългосрочен план.

 

1. Ambarella Inc (тримесечен ръст от 69.28%)

Графика на AMBA за 05.08-21.10.2021 г.

Графика на AMBA за 05.08-21.10.2021 г. | Източник: Delta Trading

Започваме с един от водещите производители на чипове – роля, която стана изключително ценна във времена, когато веригата на доставки на която толкова много бизнеси разчитат, е сериозно затруднена и превозът става все по-бавен и скъп. Някои анализатори дори вече сравняват недостига на чипове с петролната криза от 1970-те, Международният валутен фонд сви прогнозата си за ръста на американската икономика с цял процент, а главният изпълнителен директор на Intel откровено заяви, че недостигът на чипове се очаква да продължи поне до края на 2023 г.

Но докато целият този коктейл от хаос неминуемо довежда до по-високи цени за крайния потребител, ситуацията в момента превърна компании като Ambarella в чудесна инвестиционна възможност с изгледи за висока дългосрочна възвръщаемост.

 

Защо Ambarella?

Достатъчно е да погледнем финансовото представяне на компанията за последната година – за четирите тримесечия, реалните приходи за акция на Ambarella отново и отново надхвърлиха очакванията на анализаторите. За последното си тримесечие (Q2 2021 г.)., например, тя отчете приходи от $0.35 за акция спрямо очакваните $0.25 и общи приходи от $79.33 млн. – с 4.60% над очакваното.

Друга важна метрика е засиленото присъствие на институционални инвеститори – през 2021 г., 81.3% от акциите на компанията се държат от институции, 13.9% от индивидуални инвеститори и едва 4.8% от определени служители на компанията.

Вижте пълния анализ на Ambarella тук: https://tinyurl.com/6a39p8fr

 

2. Tata Motors Ltd (тримесечен ръст от 63.54%)

Графика на TTM за 02.08-21.10.2021 г.

Графика на TTM за 02.08-21.10.2021 г. | Източник: Delta Trading

Всички знаем за незавидното положение, в което се намира автомобилната индустрия в момента вследствие на нарушените от COVID-19 глобални доставки. Но това правило изглежда не важи за Индия. По данни на индийската фондация India Brand Equity Foundation, автомобилният пазар в страната е в своя разцвет, а до 2025 г. електромобилният сектор се очаква да бъде оценен на $7.09 млрд. 

 

Защо Tata Motors?

Tata Motors Limited e индийски производител на автомобили, държащ най-големия пазарен дял в страната (45%). Компанията предлага богат асортимент от превозни средства: от мини и “редовни” модели до ванове, бусове, камиони, ATV и дори спортни коли. Други фактори за скорострелния ѝ ръст през последните три месеца са:

 

– Силно тримесечно представяне (рекордни продажби и петкратен ръст на приходите си от електромобили)

– Солидни чуждестранни инвестиции (близо $2 млрд.)

Tata Motors взе активно участие в правителствената програма по рециклиране на стари автомобили чрез изграждането на нови пунктове за рециклиране

– Компанията предстои да представи 10 нови електромобила

 

Вижте пълния анализ на Tata Motors тук: https://tinyurl.com/6a39p8fr

 

3. Apache Corporation (тримесечен ръст от 47.84%)

Графика на APA за 05.08-22.10.2021 г.

Графика на APA за 05.08-22.10.2021 г. | Източник: Delta Trading

За последните няколко месеца цените на енергийните ресурси, в частност петрола (доскоро търгуващ се на рекордната цена от $86.10 за барел), въглищата и природния газ (двойно по-скъп в САЩ и петорно по-скъп в Европа на годишна база) се изстреляха до рекордни висоти вследствие на високото търсене и ниското предлагане. И докато за момента това не представлява толкова голяма опасност за САЩ, където се предвижда зимата да е мека, Европа и други региони нямат този късмет и по всяка вероятност ги очаква тежка зима, съпътствана от високи сметки за отопление.

 

Защо Apache?

Компанията е една от водещите в американския сектор за добив и обработка на природен газ, суров нефт и втечнен природен газ по възможно най-екологичен път, като притежава филиали и в Египет, Австралия и Обединеното кралство. За последното тримесечие тя се доказа като една от най-успешните компании в сектора с тримесечен ръст в цената за акция от 47.84%.

Високото търсене на суровините, в комбинация със силния си отчет за второто тримесечие на 2021 г. (приходи от $316 млн.) и успешно приложените екологични мерки (прекратяване на изгарянето на непотребен газ в атмосферата, отделян при добива на петрол, рециклиране на почти цялата използваната при производството вода и т.н.) подобри имиджа на компанията и заслужи както одобрението на правителствата, така и вниманието на инвеститори от цял свят.

Вижте пълният анализ на Apa Corp и останалите три алтернативи тук:https://tinyurl.com/6a39p8fr

***

Предупреждение за риск: Тази информация не представлява предложение за покупка и/или продажба на някой от упоменатите финансови инструменти. Информацията е взета от широкодостъпни източници и медии. „Делтасток“ АД не носи отговорност за грешки, неточности или пропуски, нито за загуби, реализирани в резултат на прилагането или съобразяването с публикуваната информация.

Posted in Пазарен обзор and tagged , , , , , , .