6 причини да търгувате с Делтасток MetaTrader 5

6 причини да търгувате с Делтасток MetaTrader 5

Автор: DeltaStock

Време за прочитане: 4 минути

Някога чудили ли сте се защо толкова много трейдъри говорят с такава почит за MetaTrader? Е, нашият екип от професионални трейдъри най-накрая има отговора!

На вашето внимание представяме 6 причини защо Делтасток MetaTrader 5 е предпочитана платформа за търговия от хиляди трейдъри и защо тя би могла да се превърне и във ваш фаворит.

 

1. Над 800 инструмента за търговия като CFD

За разлика от предшественика Делтасток MetaTrader 4, където се търгуваха предимно валутни двойки, с Делтасток MetaTrader 5 можете да търгувате CFD върху:

 

– Форекс: близо 80 основни и екзотични валутни двойки 

– Акции: Apple, Airbnb, Netflix, Nike, Tesla, Boeing и др.

– Индекси: водещи американски, европейски и други индекси

– Стоки: щатски (WTI) и британски (Brent) петрол

– ETF: 50+ борсово търгувани фонда, проследяващи най-различни сектори

– Криптовалути: всички най-известни криптовалути като BTC, Ether и др.

 

 

2. Разнообразие от времеви рамки

Една от причините MetaTrader 5 да се нарежда сред най-популярните платформи за търговия в света се крие в богатия ѝ избор от времеви рамки (общо 21 на брой). За сравнение, прекият ѝ предшественик MetaTrader 4 разполага с едва 9 времеви рамки. Можете да достъпите времевите рамки с десен клик върху избрана от вас ценова графика → “Периоди”.

Делтасток MetaTrader 5 - достъпване на времеви рамки

Изобразено: избиране на времеви рамки по минути

3. Гъвкави инструменти за управление на риска

В зависимост от стратегията ви, с Делтасток MetaTrader 5 можете да се възползвате от общо 6 вида изчакващи нареждания. С помощта на чакащите нареждания можете да наредите на платформата да купи или продаде даден актив в бъдещ момент, когато цената на актива достигне предварително зададено от вас ниво. Това са:

 

– Стоп нареждания (stop loss) – автоматично затваряне на позицията, когато пазарът тръгне в неблагоприятна посока

– Лимит нареждания (buy/sell limit) – автоматично купуване или продаване на даден актив при достигане на посочена от вас цена

– Стоп лимит (buy/sell stop limit) – комбинация от стоп и лимит нареждане, при която се прави лимит нареждане за покупка или продажба при достигане на посоченото стоп ниво

– Take profit нареждания (вид лимит нареждания) – автоматично затваряне на позицията, когато цената се повиши до посоченото от вас ниво

 

Повече за някои от видовете чакащи нареждания можете да научите тук.

За да поставите изчакващо нареждане, отворете ценовата графика на желания инструмент и кликнете върху “Нова поръчка” или натиснете “F9”. След това, от падащото меню “Вид” изберете “Чакаща поръчка” (нареждане) и вида на самото нареждане.

Делтасток MetaTrader 5 - избиране на вид чакащо нареждане

Изобразено: избиране на вид чакащо нареждане

При подаване на пазарно нареждане имате възможността директно да прикрепите лимит и/или стоп нареждане към позицията си, което ще влезе в сила веднага след като пазарното нареждане бъде изпълнено. Това ще ви позволи по-лесно да управлявате пазарния риск още от момента на подаване на поръчката за покупка или продажба на даден финансов инструмент и така да увеличите шансовете си за успех.

За да прикрепите чакащо лимит или стоп нареждане към пазарното си нареждане, въведете желаната стойност в полето “Stop Loss” (стоп) или “Take Profit” (лимит).

Делтасток MetaTrader 5 - прикачване на стоп и лимит нареждане

Изобразено: прикачване на стоп и лимит към позиция

 

4. Всички водещи индикатори под един покрив

Платформата разполага с огромен набор от вградени индикатори (над 80) за технически анализ, които могат да бъдат лесно персонализирани. Индикаторите са достъпни през “Добави” → “Графики” и са обособени в няколко категории:

– Трендови

– Осцилатори

– Обеми

– Бил Уилямс

– Потребителски

Делтасток MetaTrader 5 - добавяне на технически индикатори

Изобразено: добавяне на технически индикатори към ценова графика

Нещо повече: с вградения магазин MetaTrader Market можете да купите или свалите безплатно допълнителни технически индикатори и така да получите на практика безчет опции за персонализиране на вашата търговия. 

Все още не сте използвали технически индикатори? Научете кои са едни от най-популярните индикатори и как да ги използвате.

 

5. Автоматична търговия чрез роботи

Платформата за търговия Делтасток MetaTrader 5 предлага възможност за автоматична търговия чрез роботи за търговия, още известни като Expert Advisors, които анализират пазара и изпълняват нареждания според вашата стратегия. Те могат да бъдат закупени от вградения магазин MetaTrader Market.*

*Моля, имайте предвид, че “Делтасток” АД не предлага роботи за търговия и поради това не може да гарантира тяхната надеждност. Освен това, преди да започнете да търгувате с Expert Advisors, ще е необходимо първо да включите функцията “Алго Трейдинг”, както е показано по-долу.

Делтасток MetaTrader 5 - разрешаване на алгоритмична търговия

Изобразено: включване на функцията „Алго Трейдинг“

 

6. Два режима на търговия: хеджиране и нетиране

В зависимост от вашия стил на търговия и предпочитания, Делтасток MetaTrader 5 ви предлага два режима на търговия. Режимът на хеджиране ви позволява да имате няколко отворени позиции в един и същ инструмент, включително насрещни позиции. При режима на нетиране, от друга страна, можете да имате само една позиция в даден инструмент. Все пак, моля имайте предвид, че тестването и на двата режима изисква създаването на две отделни демо сметки за търговия. 

Демо сметка с хеджиращ режим на търговия:

Делтасток MetaTrader 5 - режим на хеджиране

Изобразено: откриване на демо сметка в режим на хеджиране

Демо сметка с нетиращ режим на търговия:

Делтасток MetaTrader 5 - режим на нетиране

Изобразено: откриване на демо сметка в режим на нетиране

Заключение

Надяваме се, че предоставената тук информация ще ви помогне при изготвянето на вашата стратегия за търговия. Освен това, бихме ви препоръчали да се възползвате и от безплатните ни инструменти, достъпни от раздел “Ресурси” на сайта ни: ежедневен технически анализ, валутен калкулатор, пазарна статистика и други.

До нови срещи и успешна търговия!

***

Готови ли сте да излезете извън зоната си на комфорт? Направете следващата крачка – инвестирайте във CFD върху над 800 финансови инструмента от всяка точка на света срещу минимален депозит от 200 BGN, €100 или $100.

 

Предупреждение за риск: Тази статия е с информативен характер. Публикуваната тук информация не представлява предложение за покупка и/или продажба на някой от упоменатите финансови инструменти. 

„Делтасток“ АД не носи отговорност за грешки, неточности или пропуски, нито за загуби, реализирани в резултат на прилагането или съобразяването с публикуваната информация.

Posted in Инвестиции and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

Вашият коментар